Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Тази събота фермерски пазар на площад Кирил и Методий

Тази събота фермерски пазар на площад Кирил и Методий

На 08.07.2017г. от 10.00 часа, на площад Кирил и Методий, за четвърти път гражданите и гостите на гр. Бургас  ще имат уникалната възможност да посетят фермерски пазар, където ще се насладят на бутикови хранителни продукти, доставени на пазара директно от животновъдните, овощни и зеленчукови ферми на територията на регион Бургас, спазвайки всички ветеринарно-санитарни и хигиенни изисквания за производство на качествена и безопасна храна.

 

Посетителите ще могат с удоволствие да опитат от неповторимия вкус на  козе, биволски, овче и краве кашкавал, произведен в мандрата на с. Люляково, общ. Руен;
Ще имат възможност да вкусят истински натурален пчелен мед от пчелините в Странджа -  "Пчеларска ферма Странджа", общ. Малко Търново, с натурален мед от над 1200 кошера на територията на Бургас, Созопол, Малко Търново, от чистия биологичен мед на Пламен Димитров от пчелините в Карнобатска община, на Павлина Кесерджиева от с. Лясково и  Василка Иванова от с. Дюлево.
Ще им бъдат представени бутикови млечни продукти от натурално краве мляко от говедофермите в с. Драчево-общ. Средец и с. Ново Паничарево, общ. Приморско;
В горещия летен ден ще могат да опитат от неповторимото био вино на Катерина Кабакова, което получи бронзов медал на престижния конкурс london experts in wine awards /най-доброто от България/ - под патронажа на НВ Кирил, княз Преславски (Кирил Сакс-кобург), където са участвали 20 производители със 65 вида вина, декантирани в номерирани прозрачни бутилки, дегустирани „на сляпо“, разделени в 6 категории, оценени по 100-точкова система.
Гостите на Бургас ще останат очаровани да видят и опитат зеленчуците на  Коста Костов и съпругата му, за чиито домати се говори дълго след като пазарът е свършил.
Изобилието от уханни прясно-изсушени билки от района на Стара планина, представени от Павлина Георгиева от Айтос ще направи денят им завършен и пълен със здраве.
За първи път на фермерският пазар ще се предложат на клиентите кайсии от Донка Тодорова от Айтос, която е производител и на праскови, сливи,  ябълки и круши както и Пъпеши от Тодор Петров от с. Извор- уникално място, на което  виреят едни от най-вкусните и сочни български дини и пъпеши.

Пазарът   “ПРОИЗВЕДЕНО В БУРГАСКИ РЕГИОН“  e  организиран в  специалните дървени къщи за изложители на площад „Кирил и Методи“. В 7 дървени къщички ще са разположени 20 щанда . 

Хранителните продукти от животински произход  се предоставят от лица, вписани в ОДБХ като лица, произвеждащи мляко, млечни продукти и мед, извършващи директни доставки до краен потребител, на малки количества. Имат регистрирани  обекти за търговия на дребно, от които  извършват своите доставка на храни, съгласно Наредба № 26 от 14 октомври 2010 г. за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход
Производителите на вино са регистирирани като гроздопроизводители и винарски изби по Закона за виното и спиртните напитки и се контролират от ТЗ на ИАЛВ.
Производителите на плодове и зеленчуци имат регистрация в ОД“З“ Бургас по Наредба 3/1999г.  за създаване и поддържане на регистър на земеделските стопани.

 

Пазарът се осъществява благодарение подкрепата на Областна дирекция „Земеделие” – Бургас и Община Бургас.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация