Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Тази година Цветница ще бъде по - пъстра и празнична

Тази година Цветница ще бъде по - пъстра и празнична

Празника Цветница тази година се очертава още по – пъстър и звучен. Към програмата, която организита Общината се присъиденяват читалища, училища и неправителствени организации. Ведрото настроение ще ни съпътства от всяка една точка на града, а празненствата стартират още от петък. На 7 април в парка на к-с „Славейков” празненствата започват с празничен концерт на НЧ „Пенчо Славейков” 1980 под надслов „Ой, Лазаре,Цветнице”, тъй като в събота празнуваме и Лазаровден. В 11.30 часа в Етнографската експозиция на РИМ – Бургас на ул.”Славянска” ще се представи един автентичен ритуал наречен Лазарица, за чиято организация се включва и Регионална библиотека „Пейо Яворов”. Отново на 7 –ми в галерия „Георги Баев” ще се открие изложба, която е иконопис, масло, рисувана коприна на Джанета Русева. Вечерта от 19.00 часа в Държавна опера – Бургас предстои концерта „Цветя за Цветница”, концерт – спектакъл под патронажа на Община Бургас, с диригент Свилен Симеонов. Вход свободен.

На 8 април от 10.00 часа, на самия Лазаровден, НЧ” Пробуда” 1880 организира в к – с „Братя Миладинови” до блок 57 детски фолклорен концерт с ревю на народни носии, който е с заглавие „Лале ли си, зюмбюл ли си”. Също на 8 – ми април в Галерия „Георги Баев” се задава цветно арт ателие. Подобно  детско ателие ще има и на площад „Атанас Сиреков” от 11.00 часа. По- късно в морската градина на открита сцена „Охлюва” от 17.00 часа ще се играе” Приказка за черното кралство” за най – малките празнуващи.

На 9 април, неделя, Цветница ни очаква много музика и настроение. За посрещането на Цветница ще има разположени открити сцени на различни места в комплексите на града. В "Меден рудник" от 10:30 часа в пространството при ОУ "Петко Росен" празничното настроение ще подгряват ентусиастите от НЧ "Св. св. Кирил и Методий". За посетителите ще има интересни творчески работилници и много музика в изпълнение на ФФ "Чинките", ТС "Младост", ТС "Слънчо", ТС "Ритъм", ДГ "Славейче", ДГ "Морска звезда", СОУ "К. Петканов".
Отново в неделя от 10:30 часа до параклиса "Св. Димитър" в комплекс "Меден рудник"  ще се състои фолклорен концерт под надслов "Цветно ни е на Цветница". В него ще участват ДФГ "Звъника", гайдарите от НЧ "Паисий Хилендарски", ТА "Зорница", ТА "Звездички", ФТК "Пламък" . Организатор на концерта е НЧ "Паисий Хилендарски 1928" - Бургас. 
 В комплекс "Братя Миладинови" пред храм "Св. Иван Рилски" на 9 април от 11:00 часа ще се проведе празничен концерт "Цветница", организиран от НЧ "Асен Златаров 1940" - Бургас.
В Морската градина жителите и гостите на Бургас ще имат възможност да чуят виртуозните изпълнения на Бургаския духов оркестър. Концертът започва в 11:30 часа в неделя пред Летния театър, а най-малките ще могат да се включат в "Цветен детски празник" на откритата сцена "Охлюва" от 17:00 часа.

На площад "Св. св. Кирил и Методий" в неделя, където в 12:00 започва голям фолклорен концерт. 
Десетки гайди и тъпани ще огласят централната част на града с ритми от Странджа и други краища на страната. Организаторите на концерта са направили интересна хореография, която ще впечатли зрителите с майсторски изпълнения и дефилиране на различните групи. 
На сцената на площада пред катедралата ще се качат ФФ "Тракийче", Детски народен хор "Трепетлика", ТФ "Зорница", гайдарски и танцови формации при Военен клуб - Бургас, СУ "Димчо Дебелянов" и СУ "Добри Чинтулов", Оркестър "Жарава" със солисти Миглена Дженезова и Лазар Налбантов. Водещи на събитието ще са Сияна Ламбова и Христос Стаматиадис. 
Концертът не случайно ще е дело изцяло на ученици и възпитаници на различни художествени школи. Това ще е и своеобразно начало на кампанията "Бургас харесва младите", чийто патрон е кметът Димитър Николов.

Весели празници пожелаваме на всички!Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация