Предна В момента Следва

Power news

Световната кухня гостува в Бургас на 14 май

Световната кухня гостува в Бургас на 14 май

На 14 май гр. Бургас ще бъде един от седемте български градове - домакини на първия по рода си Международен Кулинарен фестивал - "България посреща вкусовете на света". Събитието се организира в партньорство от Министерство на туризма, GTC БългарияКулинарна Академия HRCМеждународен женски клуб и 18 чуждестранни посолства у нас, с цел кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъде събрано по едно и също време в България. Всеки от седемте градове домакини, ще представя България пред света с типичните за града и региона вкусове и традиции!

На 14 май, в 11 часа представители на местната власт, посолства и партньори на инициативата ще открият събитито в Мall Galleria Бургас и заедно с бургазлии и гости на града ще се включат в първото по рода си гурме събитие от такъв мащаб. Посетителите на фестивала, който гостува в Бургас в рамките на един ден ще могат да се насладят както на специална селекция блюда от националната кухня на различните държави, така и да си припомнят неподправения вкус на традиционни български ястия. Ще има дегустация на вина и музикална програма с участието на ПФА "Странджа", Бургаски духов оркестър, детски фолклорен ансамбъл "Радост" и детски народен хор "Трепетлика" към Общински детски комплекс -Бургас. 

По време на фестивала в Бургас известни майстор-готвачи от САЩ, Унгария, Полша, Израел, Индия, Румъния и Мексико ще демонстрират на посетителите неповторимите си кулинарни умения.

Местни винарни и производители ще презентират своята продукция по време на целия ден на фестивала, а гостите ще имат възможността да дегустират неповторимите вкусове на Бургас.

Гостите ще имат възможност да закупят специално изработени от децата на Бургас сувенири, а приходите от благотворителния базар, както и средствата от символичната входна такса в размер на 3 лв. ще бъдат предоставени в подкрепа на Общинския фонд за семейства с репродуктивни проблеми в Бургас.

 Събитието се провежда със съдействието на Община Бургас.Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация