Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Станаха ясни първите късметлии, спечелили парична стипендия от кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“

 Станаха ясни първите късметлии, спечелили парична стипендия от кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“

При голям интерес премина първият етап на Кампанията "Аз и Ти ЗаЕдно". На концерт, посветен на талантливите деца на Бургас, станаха ясни тримата победители в категорията "Изкуство", които ще получат стипендии в размер на 900 лв. Христиана Въжарова, Радослав Свирецов и Полина Иванова бяха късметлиите, изтеглени от ръката на зам.-кмета по "Култура и образование" -  г-жа Йорданка Ананиева.

"Изключително щастлива съм от факта, че има организации, които подкрепят  талантливите  бургаски деца. Нашата Община неведнъж се е гордяла с големите постижения на млади таланти в сферата на изкуството, които ни прославят по цял свят. Кампанията "Аз и Ти ЗаЕдно" доказва, че институциите и бизнесът могат заедно да постигнат много в интерес на обществеността", каза тя.

До финалния кръг на кампанията бяха допуснати  16 деца на възраст от 7 до 17 години. Всички те са с многобройни награди от международни конкурси и фестивали в различните сфери на изкуството - музика, изобразително изкуство, фотография и танцово изкуство.

Първият изтеглен бе Христиана Въжарова. За крехката си 17-годишна възраст, тя вече е печелила две първи и едно второ място на престижния международен фестивал Bucharest Dance Festival 2017, първо място в раздел класически танц, сола над 16 години на IDO EUROPEAN BALLET, JAZZ, MODERN AND CONTEMPORARY CHAMPIONSHIPS 2017.

След нея късмет имаше и 17-годишният Радослав Свирецов. Негова снимка е сред победителите в руския фотоконкурс 35AWARDS, където се избират 100-те най-добри снимки на годината 2016-2017. Снимката на Радослав е победител в категория Пейзаж-ден. В конкурса са участвали повече  от 190 000 снимки на над 70 000 автори от 136 страни.

Късметът се усмихна и на Полина Иванова, която е лауреат 1 степен за дуетен съвременен танц, лауреат  1 степен за класически танц - трио, лауреат  1 степен за класически  танц - соло, както и Гран-при за съвременен танц - соло на Международен фестивал-конкурс "Рози на Казахстан", гр. Астана, Казахстан. Освен това Полина има и множество призови места на редица международни фестивали, сред които и 1 място в категория "Съвременни танци"  за професионалисти , възраст 12-15 г. на XV национален фестивал на камерния танц , организиран от ОП "Младежки център" към Община Хасково.

Тримата победители имат избор дали да получат стипендиите си в пълен размер или поетапно всеки месец.

С финалния етап на категорията "Изкуство" всъщност бе даден и старт по набирането на кандидатурите за следващата от трите категории - "Наука".

Критериите на които трябва да отговарят кандидатите са:

Да учат и живеят на територията на Бургаска област;

 Да са ученици от 1 до 12 клас;

 Да имат отличия от международни форуми, конкурси и олимпиади.

За да кандидатстват са им нужни следните документи:

Копие от удостоверението за раждане или лична карта на детето;

Документ, удостоверяващ класиране или спечелена награда;

Служебна бележка, издадена от училището, удостоверяваща, че детето е ученик;

Всеки желаещ може да изпрати своята кандидатура на адрес - azitizaedno@tria.bg

Повече информация за кампанията може да прочетете на фейсбук страницата на Триа Сити Център или на сайта на търговския център - www.triacitycentre.com

Кампанията "Аз и Ти ЗаЕдно" е съвместна инициатива на Триа Сити Център и Община Бургас в подкрепа на талантливите деца на Бургас.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация