Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Ст. комисар Калоян Калоянов: Работата с едни от най-добрите полицаи в страната е удоволствие

Ст. комисар Калоян Калоянов: Работата с едни от най-добрите полицаи в страната е удоволствие

С 50% са намалели кражбите на моторни превозни средства на територията на Слънчев бряг, както и с над 50% уличните кражби, които бяха доста рапространени. Тези данни цитира директорът на ОД на МВР – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, на днешния професионален празник на българската полиция. За първи път празникът се чества през 1924 г. А с решение на Министерски съвет от 1999 г. църковният празник св. Архангел Михаил е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба "Полиция" на МВР.

Ст. комисар Калоянов каза в ефира на Power FM – Бургас, че работата с едни от най-добрите полицаи в страната е удоволствие. „Полицейската работа е на първо място отговорна. Тя изисква друг подход, не чиновнически. Полицаите трябва да го имат отвътре, момчетата в нашата дирекция го имат, затова имаме и успех. Стартирахме трудно лято, успяхме с много желание и професионализъм от страна на колегите, да преодолеем всички тези проблеми, които ни се случиха”, разказа директорът на бургаската полиция. Той се похвали, че са задържали знаков престъпен контингент от вътрешността на страната. Според него добре работи и стратегията с подрастващите, като се е увеличило полицейското присъствие, благодарение на структурна реформа.

Директорът на ОД на МВР – Бургас е категоричен, че нивото на сигурност в Бургас е на добро ниво. „С всички методи и средства предвидени в закона ще постигаме, това, което сме планирали. Предстои ни още доста работа по различните направления на дейност. Целта ни е да намалим пътния травматизъм. Целта ни е да намалим уличната престъпност. Целта ни е да изолираме и неутрализираме престъпната дейност на знаков криминален контингент”, информира Калоянов. Той припомни, че това лято се е наложило в движение да се направят реорганизации на територията на Районнно управление – Несебър, което включва курортен комплекс Слънчев бряг. „В началото полицейските служители там бяха наречени КПП. Не това бе тяхната цел, а един строг филтър на криминален контингент основно извършващ престъпления в най-атрактиваната зона на Слънчев бряг – източната зона”, обяснява още той.

Ст. комисар Калоян Калоянов отбеляза и работата на координационния център, който е работил денонощно в ОД на МВР. „Резултатите са налице. Тук искам да благодаря на представителите на НАП и другите институции, с които работихме. Те постигнаха добър резултат по отношение на фискалната политика. Постигнахме добър резултат и по отношение на нивото на престъпност”, допълни Калоянов. Той спомена, че вече работи звеното за борба с каналджийството. От няколко месеца със заповед на министър Бъчварова, това звено е вече факт и е щатно обособено към криминална полиция към ОД на МВР – Бургас. Директорът на бургаската полиция информира, че вече имат и две успешни акции със задържане на трафиканти, като последния случай е бил с четирима задържани.

Професионалният празник се отбеляза в навечерието на СВ Архангел Михаил. В тържествената церемония пред сградата на ОД на МВР – Бургас, с решение на министър Румяна Бъчварова, бяха наградени отличили се служители. Бяха поднесени и венци и цветя пред паметната плоча на служителите на МВР, отдали живота си при изпълнение на служебния си дълг на територията на Бургас и областта. 

Информация и снимки: Силвия СапуноваPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация