Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Среща на кмета с жителите на Сарафово

Среща на кмета с жителите на Сарафово

  Кметът Димитър Николов и заместникът му Костадин Марков се срещнаха с жителите на Сарафово, за да им представят проектобюджета за новата година.

  Стана ясно, че и през 2014-та милиони левове ще бъдат вложени в развитието на перспективния квартал. Най-голяма сума идва по линия на първите траншове за стартиралото строителство на първото в България модерно рибарско пристанище, чиято обща стойност е 10 милиона лева. Отделно са предвидени 1 милион лева за изграждане на довеждаща инфраструктура до порта.

  Доста крупна сума трябва да се вложи за изграждане на шумоизолираща стена между летището и квартала. Има подписано споразумение за тристранно сътрудничество между Община Бургас, "Фрапорт" и Агенция Пътна Инфраструктура, готви се и реалният договор за изпълнение.

  Жителите на Сарафово имаха много въпроси, свързани със забавилия се строеж на квартална детска ясла. Всъщност Община Бургас се опитва да реализира проекта чрез публично-частно партньорство, но до момента липсваше сериозен кандидат. Кметът Николов увери хората, че в момента на хоризонта има сериозен инвеститор и възможност яслата да бъде изградена. Когато това стане, ще бъде санирана и съществуващата детска градина. Заедно двете сгради ще се превърнат в едно ново Общинско Детско Заведение.

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация