Предна В момента Следва
JACK HARLOW LOVIN ON ME
ON AIR 16:00 - 18:00
Power Top 30 Програмата

Power news

Спортната слава на Бургас, събрана в една изложба

Спортната слава на Бургас, събрана в една изложба

Най-големите постижения на бургаските шампиони са запечатани в над 30 фото табла, които ще могат да се видят в Културен център "Морско казино" на празничния 6-ти декември, Никулден, от 11.30 часа. В първата по рода си експозиция "Спортната слава на Бургас" ще имате възможността да разгледате и повече от 70 медала, купи, плакети и почетни отличия.

Бургазлии и гостите на града ще могат да се докоснат и добоксовите ръкавици, които превръщат бургазлията Георги Костадинов в първия българин - олимпийски шампион по бокс от Мюнхен 1972 година. Там е и трикото на първия олимпийски шампион на България - Никола Станчев, наричан още Кинг Конга, Краля на борбата, който създава поколения бургаски шампиони. Сред експонатите в зала "Александър Г. Коджакафалията" са още: спортните гребла по кану - каяк и скиф на фамилията гребци - Янакиеви, златният пояс на шампиона по борба Иван Гинов. Списъкът продължава с отличията на великите щангисти Атанас Киров, Антон Коджабашев и братята Иван и Георги Маркови, с големите борци Продан Гарджев, Руси Петров, Стефан Иванов, Янчо Патриков, Дончо Жеков, Янчо Павлов, лекоатлетката Стефка Йорданова, спортната надежда и бронзов медалист от Европейското първенство по бокс в Самоков'2015 година  -  Елиан Димитров и много други. Силата на нежния пол е представена от състезателките по вдигане на тежести: двукратната световна шампионка Милена Трендафилова,Таня Янева, Златина Атанасова, Сенка Асенова, Славейка Ружинска, Донка Минчева.

 "Спортната слава на Бургас" събира на едно място състезателите, прославили града и страната на Олимпиади, световни и европейски шампионати от знаковата 56-та година до ден днешен. Това е своебразно огледало на бургаската сила и спортен дух, които за пореден път ще ни дадат повод за гордост.

 Изложбата се организира от Община Бургас с вход свободен. Можете да я разгледате в дните от 6 декември 2015-та до 15 януари 2016 година.    Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация