Предна В момента Следва
THE WEEKND CAN'T FEEL MY FACE

Power news

Специална маркировка за хората с увреждания

Специална маркировка за хората с увреждания

   Община Бургас положи специална маркировка, насочваща хората с двигателни увреждания по удобен за тях маршрут в района на плувен комплекс "Флора". Маркировката оказва най-бързия, най-лесния и най-безопасния път до съоръжението. Тя включва адаптирана пешеходна пътека, насочващи знаци по алеите на Морската градина, както и специален коридор на територията на плувен комплекс "Флора".

   От няколко години на плувен комплекс "Флора" се провеждат занимания по адаптирано плуване и акваспининг за хора с увреждания. Все повече жители и гости на нашия град се възползват от прекраснитге условия, които Община Бургас непрекъснато подобрява.

  Пешеходната пътека включва, както добре познатите ни вече тактилни плочи и скосени тротоари, така и специална насочваща маркировка от последно поколение, която се прилага за първи път. Тя се състои от релефни ленти, които се залепват върху пътната настилка. Освен че насочват хората по най-краткия и безопасен път от единия до другия тротоар, тези ленти имат и антихлъзгаво покритие, което осигурява стабилност дори и при проливен дъжд. Международният знак за хора с увреждания указва най-краткия път от входа на "Приморски парк" до "Флора" Бургас до плувния комплекс.

   По настояване на майки на деца с увреждания, автомобилите, обслужващи услугата "Позвъни и се вози" получиха достъп до алеите около плувен комплекс "Флора", за да могат да извозват малките спортисти до самия вход. Сега за микробусите е осигурено паркомясто, където да извършват престой докато изчакват потребителите. Коридорът, очертан около самия басейн, предупреждава посетителите да се съобразяват с необходимите разстояния за преминаване на хора с намалена подвижност.

   Община Бургас разчита на активността на своите жители и гости при осигуряване на безопасна и достъпна среда.

   Предстои започване на строителни работи по водеща пътека от тактилни плочи за хора с нарушено зрение от спирката на МБАЛ до клуба на Съюза на слепите в ж. к. "Зорница".Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация