Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Специализиран автобус на „Бургасбус“ ще вози учениците от Морското училище

Специализиран автобус на „Бургасбус“ ще вози учениците от Морското училище

Общинското предприятие "Бургасбус" ще се погрижи за транспортирането на всички ученици от Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола".

Това се реши на среща между зам.-кмета по образование и култура Йорданка Ананиева, Петко Драгнев - управител на "Бургасбус", и директорката на Морското училище Христина Жабова.

Специален автобус ще събира от определен маршрут всички възпитаници на професионалната гимназия сутрин и ще ги връща следобед.

В момента достъпът до училището е изключително затруднен. Спирката е на ул. "Спортна", а учениците трябва да се връщат около 200 метра назад и да слизат по изронено старо стълбище, след което да ходят пеш в индустриален неосветен район.

Осигуряването на специален превоз от "Бургасбус" е първата стъпка, която ще се направи, след като Община Бургас придобие собствеността върху гимназията по морско корабоплаване и риболов.

Това стана възможно, след като на 25 юни т.г. общинските съветници гласуваха докладната записка на кмета Димитър Николов, с която той предложи Общината да поиска прехвърлянето на сградите и парцелът, които в момента са публична държавна собственост. Училището пък е с предоставени права на управление от Министерството на образованието и науката.

В момента в професионалната гимназия в Бургас учат 106 ученика. Повечето от тях са от ж.к. "Меден рудник", има и от "Славейков", "Възраждане" и "Победа". По един младеж има от Созопол, Българово, Дебелт и Болярово. Тези, които не са от Бургас и не са на квартира в града, ще се включват от някоя от спирките по маршрута.

За да бъде осигурен специален автобус, ще се наложи учебните часове да започват от по-късно, например от 8.30 ч., тъй като по-рано всички за заети. Следобед младежите ще бъдат прибирани от гимназията в 15 ч.

След осигуряването на транспорта, една от стъпките ще бъде реконструкция на зоната между "Бургасбус" и Морското училище.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация