Предна В момента Следва
ARASH, HUGEL, TOPIC I ADORE YOU

Power news

„Спаси живота на децата!”

„Спаси живота на децата!”
Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН започна от днес и ще продължи до 10 май. Официалното лого е „Спаси живота на децата!”
По този повод в Бургас се проведе работна среща между Директора на Областния съвет на БЧК – Бургас – Виолета Радева, Началника на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас – главен инспектор Иван Ишкиев и Мария Атанасова от отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР – Бургас. На срещата бяха обсъдени проблеми, свързани с пътна безопасност и възможните превантивни дейности на сектор „Пътна полиция”, които да се проведат на територията на Бургаска област със съдействието на доброволците на Българския червен кръст.
Разгледани бяха рисковите зони в Бургас – град за подрастващите, както и възловите кръстовища и булевардите, пресичани ежедневно от учениците.
 
Община Приморско се включва в третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН .
През този период морската община е предвидила редица инициативи, посветени на детската безопасност на пътя. Сред тях са уроци по безопасно пресичане на пътя, беседа, викторина, игри и изложба.
Съвместно със служители на РУП – Приморско децата ще проведат акция, посветена на пътната безопасност. Органите на реда ще следят за изрядността на водачите и използването на безопасните системи за децата – колани, детски столчета и др. , а успоредно с тях най-малките жители на Приморско ще раздават листовки и плакати с послания, приканващи водачите на МПС към по-внимателно шофиране.
На 8 май от 12 часа в Приморско ще бъде включена сирената в памет на загиналите деца при пътно-транспортни произшествия.
През цялата седмица на територията на община Приморско ще се разпространяват плакати, брошури, дипляни и стикери, информиращи за глобалната кампания.
 

 
 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация