Предна В момента Следва
WILL G, DJ COMBO LADY (HEAR ME TONIGHT)

Power news

„Спаси живота на децата!”

„Спаси живота на децата!”
Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН започна от днес и ще продължи до 10 май. Официалното лого е „Спаси живота на децата!”
По този повод в Бургас се проведе работна среща между Директора на Областния съвет на БЧК – Бургас – Виолета Радева, Началника на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас – главен инспектор Иван Ишкиев и Мария Атанасова от отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР – Бургас. На срещата бяха обсъдени проблеми, свързани с пътна безопасност и възможните превантивни дейности на сектор „Пътна полиция”, които да се проведат на територията на Бургаска област със съдействието на доброволците на Българския червен кръст.
Разгледани бяха рисковите зони в Бургас – град за подрастващите, както и възловите кръстовища и булевардите, пресичани ежедневно от учениците.
 
Община Приморско се включва в третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН .
През този период морската община е предвидила редица инициативи, посветени на детската безопасност на пътя. Сред тях са уроци по безопасно пресичане на пътя, беседа, викторина, игри и изложба.
Съвместно със служители на РУП – Приморско децата ще проведат акция, посветена на пътната безопасност. Органите на реда ще следят за изрядността на водачите и използването на безопасните системи за децата – колани, детски столчета и др. , а успоредно с тях най-малките жители на Приморско ще раздават листовки и плакати с послания, приканващи водачите на МПС към по-внимателно шофиране.
На 8 май от 12 часа в Приморско ще бъде включена сирената в памет на загиналите деца при пътно-транспортни произшествия.
През цялата седмица на територията на община Приморско ще се разпространяват плакати, брошури, дипляни и стикери, информиращи за глобалната кампания.
 

 
 Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация