Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Созопол в топ 10 на най - добрите европейски дестинации за туризъм

Созопол в топ 10 на най - добрите европейски дестинации за туризъм

Приключи кампанията Добрите европейски дестинации European Best Destinations /EDEN/, в която честта на родния туризъм блестящо защити Созопол.

   Черноморската перла е класирана на 6 место сред 20-те участници в класацията, като оставя зад себе си европейски дестинации като Виена, Мадрид и Париж. Активността на гласувалите за Созопол от цял свят донесе още едно признание за българския туризъм. „Това е невероятно признание за всичко, което сме направили през годините за популярността на Созопол сред европейските туристи. За мен това е нещо, което е много важно, както за Созопол, так,а и за българския туризъм. Хората, които гласуваха за Созопол освен всички българи, които са по целия свят, а аз съм сигурен, че гласуваха и много чуждестранни граждани на света, които реално погледнато показаха своето уважение към Созопол като дестинация и тяхната любов към България. АЗ мисля, че шестото място като слагаме зад нас Виена, Мадрид, Париж, показва, че ние много добре сме се справили, както по отношение спокойствието на туристите в България, так и по отношение запазване на природата. С изграждането на причиствателната станция, с изграждането на депото за битови отпадъци, с изграждането на всичко, което е по – добро за добрият туризъм,  аз мисля, че това обуславя резултата, който излезе от тази анкета”, каза за Пауър ФМ Панайот Рейзи кмет на град Созопол. В процеса на кампанията са изписани над 190 статии във вестници, форуми по целия свят, като 90 от тях са в подкрепа на морският ни град. За Созопол най – много гласове дават руснаците и англичаните като руските граждани класират града на второ място, а английските на четвърто. Според кмета Рейзи подкрепата на руснаците не е учудваща, тъй като в Созопол има много закупени жилища от руски граждани и голям процент постоянно пребиваващи. По – голямата изненада е свързана с английските гласове, което е добра поличба, че дори и никога някой да не е посещавал града, сега интереса му ще бъде откровено провокиран.

   В Созопол продължава да се работи в историческа и археологическа насоченост, което ще потвърди позициите на града като място подходящо за културен туризъм. В момента на територията на Общината се изгражда и един от  най – големите атракциони: аквапарк в района на с. Равадиново, който се очаква да бъде забележителен и по – различен от всички, които сме виждали до сега, както по обем, така и по вид забавление.
Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация