Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Снимки и клипове на вандали ще бъдат показвани на сайта на Община Бургас

Снимки и клипове на вандали ще бъдат показвани на сайта на Община Бургас

Община Бургас ще публикува в официалния си сайт -www.burgas.bg, фото или видео материали, показващи актове на вандализъм към хора и животни, рушене или кражба на обществено имущество.  

Общинска администрация призовава гражданите, които са заснели такива снимки или видео клипове, да ги изпращат на електронна поща: optransport@abv.bg

Целта е всеки, който разпознае на тях извършителите, да подава своевременно сигнал до полицията за издирването и залавянето им.

Освен снимки от гражданите, такава функция ще изпълнява и Центърът за контрол на трафика в Бургас, помещаващ се в сградата на спортния корпус на ПМГ "Акад. Н. Обрешков", който е част от проекта "Интегриран градски транспорт". В него ще се наблюдава и събира информация от камерите, монтирани по спирките, в автобусите и на основните кръстовища в града. Те ще дават възможност за бърза реакция при пътно-транспортни произшествия, актове на вандализъм, бедствия и разкриване на престъпления, тъй като трафик-центърът ще бъде свързан със спешния номер 112 и пътна полиция. С това се цели да се повиши сигурността и безопасността по бургаските улици.

През изминалите години Община Бургас неведнъж е съобщавала за това как новооткрити придобивки за града и жителите му стават обект на хулигански прояви и агресия, което води до необосновани разходи за поправяне и остраняване на щетите, вместо тези публични средства да отидат за нова площадка, например.

Последните "документирани" такива случаи са от 1 януари, когато камера на бул. "Стефан Стамболов" е заснела как автомобил се врязва в новата ограда пред спирката на Новата поща, разделяща двупосочното движение. На записа се вижда как шофьорът излиза от колата в неадекватно състояние и си тръгва от мястото на инцидента, но след малко се връща в автомобила, дава на заден ход и бяга от произшествието.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация