Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

След проливните дъждове остава затворен пътя за Синеморец

След проливните дъждове остава затворен пътя за Синеморец

След падналите проливни дъждове през изминалото денонощие преля коритото на река Велека и доведе до бедствено положение в няколко села от Странджа. Тази сутрин ситуацията е спокойна и овладяна по информация на Общините от засегнатите места.

Река Велека вчера заля пътя между Резово и Синеморец, но днес обстановката там се нормализира ни информират от Община Царево.Няма бедстващи хора, затворен все още е пътя само към Синеморец, защото моста на селището е под вода, но екипи със специалисти на гражданска защита са тръгнали и в тази посока. По този път има поне 20 см вода.Преминава се с високопроходими автомобили, но не е препоръчително да го правите, предупреждават от Царево.

Река Велека се е върнала в коритото си и при село Кости, където заради придошлите и води се е наложило евакуирането на няколко семейства приютени в кметството докато опасността отмине. Резултата от падналите 120 л/кв.м вода са множество наводнени дворове и къщи, които в момента се отводняват от Пожарната. Наводнена е и помпената станция в местността Качул, заради което селището в момента е без прясно течаща вода, информира Златин Димов специалист Гражданска защита към Община Царево.

След проверката по цялата дължина на река Велека, останалите екипи ще се присъиденят към колегите си, за да помогнат на хората в село Кости.

Овладяна е ситуацията и в Община Приморско.Там големите количества вода наводниха училището и други сгради в околността.

Бедственото положение за сега остава в Община Малко Търново.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация