Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

След 16 часа днес всеки е добре дошъл да опита 101 крафт бири в експо център „Флора“

След 16 часа днес всеки е добре дошъл да опита 101 крафт бири в експо център „Флора“

Днес в 16.00 часа отваря врати за посетители първият международен "101 Beer Fest Бургас". Той ще се проведе от 19 до 21 юли на територията на експозиционен център "Флора" в Морската градина. Участват над 25 фирми с повече от 101 марки бира.

Изложението се организира от "Експо Тим" ООД, с подкрепата на Община Бургас.

Основната цел на фестивала е максимална популяризация на висококачествени чуждестранни марки, както и на българските производители на крафт бира.

Крафт пивоварните са частни, малки и произвеждат ограничено количество бира, залагайки на по-доброто качество. Ако искате да опитате нещо различно, може да пробвате крафт бира с мед, люти чушки, бекон, кафе, шоколад, стриди или с плодове. На изложението в Бургас ще откриете и бири, отлежавали в бъчви от бърбън, което ги обогатява с допълнителен аромат.

Вносители на немски, чешки, белгийски, английски, полски, шведски и японски бири ще представят най-доброто от пивоварните на съответните страни. Сред заявилите участие 25 пивоварни са: Биндинг, Hills beer, Metalhead beer, Rhombus, Пети океан, Ailyak, Malmo brewing Sweden, пивоварна Golem Poland, Бял Щърк, Диво Пиво, Blek Pine, Kazan Artizan, Veritas, Jagerhof, Konrad, Витошко Лале, Баси Кефа и др. 

За фестивала пристигат 3 чужди крафт пивоварни, които за първи път ще представят свои бири в България:

* Голем от Полша, която предлага Owech (лешникова Triple IPA), Dybuk (Ръжен Porter + сол и какао), Milky Moon (Imperial Oatmeal Milk Stout + fenugreek, канела и кокос);

* Moloch Laphroaig BA (силен ейл, отлежал в Laphroaig whisky barrels), Sour Orange Pale Ale.

* От шведската Malmo brewing може да опитате "Hankyman"стаут от лешниково мляко 11,2 %, Pils Tropical с аромат на пура, Kettle sour с аромат на малини, ванилия и рубарб.

Участниците са подготвили много изненади с атракции и промоционални цени, както и възможности за дегустация на определени марки.

На 20.07.2018 г. от 19.00 часа група "Обратен ефект" ще подгрее публиката, за да може след това тя да се охлади с богатото разнообразие на представените напитки.

Хубавата бира върви с мезе, а за това ще се погрижи вкусната скара на ресторант "Моменто", която ще ви изкуши с прекрасни ребра, ущипци, плескавици, пилешки и свински филета, риба и пържени картофки.

 

За повече информация: https://www.facebook.com/beerfestburgas/Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация