Предна В момента Следва

Power news

Скулптурата на Калоянчев готова догодина

Скулптурата на Калоянчев готова догодина

Близо 10 000 лв. са дарени до момента за изграждане на бронзова скулптура на Георги Калоянчев в реални размери. Тя ще бъде поставена в родния му град Бургас.
„За цялостното изграждане на скулптурата са нужни 80 хиляди лева. Част от тях вече сме осигурили”, обясни на пресконференцията днес зам.-кметът с ресор „Култура и образование“ Йорданка Ананиева.

Специално за кампанията са създадени тениски с лика на Калоянчев с мотото – „Дарявам за Калата“. Те са на стойност 20 лв. и могат да бъдат закупени от павилиона „Морски знаци“ в близост до сградата на Община Бургас, както и на всички концерти и специални събития, които са част от кампанията. Всички приходи от продажбата на тениските ще отидат за паметника на именития актьор.
“През следващите три месеца сме планирали няколко културни прояви с благотворителна цел - театралната постановка „Диагноза: Едит Пиаф” в Драматичен театър „Адриана Будевска” на 25 септември, спектакъла „Среща в спомена“ на Нешка Робева на 30 Октомври, две представления за деца и ученици в Куклен Театър Бургас и ДТ „Адриана Будевска“, обясни Георги Николчев – председател на Обществен дарителски фонд – област Бургас.

„Георги Калоянчев е значима фигура в българското кино и театър и мисля, че е редно средствата за паметника да бъдат събрани именно чрез културни прояви“ , допълни Ананиева, като изрази своята надежда до края на следващата година скулптурата да стане реалност.

 Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация