Предна В момента Следва
SUMMER LOVE REMEMBER (NA NA HEY HEY)

Power news

Скулптурата на Калоянчев готова догодина

Скулптурата на Калоянчев готова догодина

Близо 10 000 лв. са дарени до момента за изграждане на бронзова скулптура на Георги Калоянчев в реални размери. Тя ще бъде поставена в родния му град Бургас.
„За цялостното изграждане на скулптурата са нужни 80 хиляди лева. Част от тях вече сме осигурили”, обясни на пресконференцията днес зам.-кметът с ресор „Култура и образование“ Йорданка Ананиева.

Специално за кампанията са създадени тениски с лика на Калоянчев с мотото – „Дарявам за Калата“. Те са на стойност 20 лв. и могат да бъдат закупени от павилиона „Морски знаци“ в близост до сградата на Община Бургас, както и на всички концерти и специални събития, които са част от кампанията. Всички приходи от продажбата на тениските ще отидат за паметника на именития актьор.
“През следващите три месеца сме планирали няколко културни прояви с благотворителна цел - театралната постановка „Диагноза: Едит Пиаф” в Драматичен театър „Адриана Будевска” на 25 септември, спектакъла „Среща в спомена“ на Нешка Робева на 30 Октомври, две представления за деца и ученици в Куклен Театър Бургас и ДТ „Адриана Будевска“, обясни Георги Николчев – председател на Обществен дарителски фонд – област Бургас.

„Георги Калоянчев е значима фигура в българското кино и театър и мисля, че е редно средствата за паметника да бъдат събрани именно чрез културни прояви“ , допълни Ананиева, като изрази своята надежда до края на следващата година скулптурата да стане реалност.

 Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация