Предна В момента Следва
PRINCE KISS (DANCE REMIX)

Power news

Шест гимназии ще бъдат облагородени в нашия град

Шест гимназии ще бъдат облагородени в нашия град

Община Бургас спечели проект „Подобряване   качеството на професионалното образование” въз основа, на който ще бъдат облагородени терените на шест гимназии в нашият град. Това са Техникума по електроника и електротехника, Професионална гимназия по транспорт, Професионална гимназия по туризъм, Професионална гимназия по строителство и архитектура, Механотехникум и Търговска гимназия. Проектът е на стойност 9 млн.лв, като 8,5 млн.лв. са по проект, а 500 хиляди са общинско финансиране.

В Търговска гимназия ще бъде изграден нов физкултурен салон, тъй като досега там е нямало такъв. В основната сграда ще се оборудват съществуващи специализирани кабинети,ново оборудване, предстои и пълен ремонт на санитарни възли, като във всеки един от тях ще бъде осигурена достъпна среда. Ще се изпълни озеленяване на дворно пространство.

В Професионалната гимназия по транспорт ще се наблегне на реконструкция на съществуващата сграда, защото тя не е придвидена за училище, после е приспособена за такава дейност. Приустройство на помещения ще се случи за по – голяма функционалност. Нова пристройка ще се изгради за физкултурен салон, а в сутеренната част,която сега е неизползваема ще се обособят помещения, две от които ще бъдат компютърни зали, предвидено е помещение за библиотека и едно помещение за архив на училището. В тази гимназия ще се промени вида на отоплението. То ще бъде включено към централното топлоподаване.В самото дворно пространство ще се изгради паркинг за учебните автомобили, които ползва училището.

В Професионалната гимназия по туризъм ще се осъществи реконструкция на съществуващата сграда.” Ще осигурим ново оборудване на кухненски помещения, където се провежда практиката на учениците и в тази част, където е, както ние всички го знаем ресторанта на тоха, там ще се обособят три зали за хранене – ресторант, бързо хранене и многофункционална зала предвидена за презентации, за срещи. В тази гимназия ще бъдат обурудвани три учебни кабинети. Те ще бъдат предназначени за дейности за производсвото. Те ще бъдат много близо до залата, която ще се обособи за ресторант”, каза за Пауър ФМ Веселина Таралова, Директор „Образование и демографски въпроси”.

Реконструкция на съществуващите работилници ще се направи в Техникума по електротехника и електроника. Състоянието на работилниците е лошо. Там ще се обнови покривната част, ще се осигури сто процента подмяна на дограма, както и топлоизолация, а вътре е предвидено пълно оборудване и обзавеждане на работилниците.

В Професионалната гимназия по строителство и архитектура дейностите ще бъдат насочени към дворното пространсто. Ще се изгради дренажна система за отводняване, ще се осъществи озеленяване и облагородяване на двора, реконструкция на оградата и спортни площадки.

В Гимназия по електротехника и електроника ще се изгради физкултурен салон, с втора пристройка за спорт, където ще се изградят четири кабинета, предназначени за лаборатории.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация