Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Сдружение SOS-ПТП и БЧК Бургас заедно в кампанията „Избирам живота“

Сдружение SOS-ПТП и БЧК Бургас заедно в кампанията „Избирам живота“

В края на месец април Сдружение „SOS-ПТП” и БЧК Бургас ще организират кампанията „Избирам живота“. В рамките на един месец представители на Сдружението, съвместно с представители на БЧК Бургас, ще организират лекции в часовете по ПДП (Първа Долекарска Помощ), които са задължителни за младите водачи на МПС-та и за бъдещите шофьори. На тези лекции на кандидат шофьорите ще бъде прожектиран кратък филм, който показва най-честите причини за ПТП, както и как да се предпазим от тях. „Риска при младите водачи е до четири пъти по – голям от това да попаднат в ПТП и при всички положения са една много рискова група. Прибавям към това, че и съвсем скоро предстоят абитуриентски балове . При всички положения това е една таргет група, която трябва да бъде добре обучена на пътна превенция и как да се предпази от пътно – транспортни произшествия”,коментира в ефира на Пауър ФМ Манол Тодоров, национален координатор на Сдружение „SOS - ПТП”.

Инициативата стартира тази седмица и ще се провежда 3-4 пъти седмично. Лекциите ще се провеждат в областният център на БЧК Бургас.

Интересен факт е, че в лекциите ще присъства и една много любопитна личност, наречена „Посланик на живота“. В ролята на този посланик ще влезе Александра,  момиче-член на Сдружение SOS-ПТП,  което преди няколко години претърпя изключително тежко ПТП, при което пострада жестоко. В момента все още тече нейното възстановяване, но с всеки изминал ден тя показва невероятна вола за живот и борба с тежките удари на съдбата. „Посланик на живота“ ще води лекцията с младите водачи, ще бъде техен ментор относно това какво преживява човек, който попадне в ПТП и как може да намерим воля да се преборим с това.

„Кампанията Избирам живота е нещо, с което се надяваме да покажем на бъдещите водачи на МПС, какви са опасностите, които ги очакват на пътя. Тя е предназначена само за бъдещи шофьори, записали се в часовете за долекарска помощ.

От Сдружение „SOS -ПТП” са отворени и за други сходни инициативи, ако някой има желание да се свърже с тях. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация