Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Сдружение с нестопанска цел „Диабетни грижи” - Бургас представи дейността си в Русия

Сдружение с нестопанска цел „Диабетни грижи” - Бургас представи дейността си в Русия

Сдружение с нестопанска цел „Диабетни грижи” - Бургас взе участие в Световната организация по диабета „Иновация, колаборация, интеграция, глобализация" в Русия. Председателят на сдружението Радка Жекова, обясни в ефира на Power FM, че те са били поканени от китайската организация на научните работници, които работят в тази област. „Представихме се с презентацията „Иновативни грижи за хората с множество хронични заболявания”. С това сме предизвикали вниманието на много държави: Китай, Корея, Русия, Испания, Италия, Румъния, Финландия, Холандия”, информира Жекова. Тя допълни, че на екипа на сдружението е била дадена висока оценка за доброволческия труд, който извършват.  Председателят на бургаската организация разкри, че е имало голям интерес към това, че една неправителствена организация предлага такива услуги и то безплатно.

Радка Жекова информира, че през август следващата година сдружението, заедно с български лекари, ще участват на друг световен форум в Прага. „Има какво да споделим на света. Имаме достойни лекари за уважение, подкрепящи ни. Иска ни се да покажем, че България също има етично отношение между диабетна организация и лекари, които работят за превенцията и  профилактиката”, смята Радка Жекова.

Председателят на СНЦ „Диабетни грижи” сподели за срещата си с финладския ръководител на европейския проект за иновативни грижи за хора с множество хронични заболявания и председателя на комисията по здравеопазване в ЕП. „Те споделиха, че нещата не се спускат от ЕС като директиви, а искат от долу на горе да тръгват исканията. И ако някое от нещата не се случват в дадената страна, тогава вече да се намесят комисиите от Европарламента”, информира Жекова. Тя сподели и, че предстои сдружението да отбележи със специален концерт 14 ноември, Световният ден на диабета.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация