Предна В момента Следва
JAY Z, BEYONCE 03' BONNIE & CLYDE

Power news

Създават морска библиотека в зоната на Атанасовско езеро

Създават морска библиотека в зоната на Атанасовско езеро

В рамките на „Фестивала на солта” и рождения ден на Атанасовско езеро, които ще бъдат отбелязани на 12 август освен многото събития подготвени от организаторите за големи и деца ще бъде представена една различна изложба наречена „Симбиотично”. Стара солнична барака е превърната в зала,където ще е поместена изложбата. Изложбата вече половин година прави обиколка из страната и вече е посетена от над 25 000 души, за да се прибере у дома и да бъде позиционирана на едно постоянно място, а именно в зоната на Атанасовско езеро. В новата галерия е поместена и изложбата „Сол” на Марияна Сърбова, която е посветена на трите езера и на Черно море и по – специално на соленността в тези влажни зони.

На същото място има пригоден, специален кът на солничаря и изцяло на професията, която е доста древна, като са експонирани предмети от дейността на солниците, разказана е цялата история на Атанасовско езеро достъпно и кратко още от времето, когато е било просто блато развъждащо комари и след това превръщането му в солници, отново заради комарите.

Работи се усилено по създаването на морска библиотека на същото място.”Имаме амбициите тази библиотека да се разраства и да стане най – голямата морска библиотека в Бургас с литература на морска тематика. Получихме много щедро дарение от Регионална библиотека „Пейо Яворов” и постоянно различни приятели ни изпращат книги от цялата страна, за което сме много щастливи и благодарни.Идеята е това пространство да е отворено за посещения през целия активен летен сезон , а зимата по заявки на групи от България и чужбина. При желание всеки може да се свърже с нас. Официалното откриване е на 12 август по време на Фестивала на солта”, каза за Пауър ФМ Диана Павлова от Проект „Солта на живота”Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация