Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Със спектакъл и среща с родственица на Апостола започват честванията по случай 3 март в Бургас

Със спектакъл и среща с родственица на Апостола започват честванията по случай 3 март в Бургас

Мултимедиен спектакъл в две части ще постави начало на честванията на Националния празник - 3 март, в Бургас. "За твоя един син, Българийо..." е логичен преход от отбелязването на 143 години от гибелта на Васил Левски към 138-та годишнина от Освобождението на България.

Музикално-документалната постановка ще се проведе днес,1 март, от 18.00 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино".

Тематичната вечер проследява пътя към Освобождението, като разказва живота и гибелта на Левски, национално-освободителните борби, Априлското въстание и Руско-турската война. Бургазлии и гости на града ще чуят възрожденски песни, откъси от документите, писмата и клетвата на Апостола на българската Свобода, както и фрагменти от пиесата на Стефан Цанев "Последната нощ на Дякон Левски".

Водещ и сценарист на събитието е Георги Райков, а участници са детски хор "Милка Стоева", актьорите Пламен Каров и Невена Цонева.

Голямата изненада за гостите на вечерта ще бъде срещата с родственицата на Васил Левски Христина Богданова. Тя е най-малката праправнучка на сестрата на Апостола на Свободата Яна Кунева и съпругът й Андрей. Христина Богданова ще разкаже за запазеното в семейната хроника, за съхранените ценности и пазените завети.

За автентичност на атмосферата и чувство на принадлежност към онова време в залата ще допринесе документалната фото изложба за Дякона, предоставена от къщата-музей "Васил Левски" в родния му град Карлово. Тя се състои от 20 пана със снимки на документи, писма и портрети на Васил Левски.

Събитието ще се проведе при вход свободен и е специален подарък на Община Бургас за нейните граждани по случай 138 години от Освобождението на България.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация