Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

Съкратените миньори от рудник "Черно море" затвориха пътя Бургас-Слънчев бряг

Съкратените миньори от рудник "Черно море" затвориха пътя Бургас-Слънчев бряг

Блокада на пътя Бургас-Слънчев бряг малко преди обед днес. Причината - протест на съкратените миньори от закрития рудник черно море. Те недоволстват заради неизплатените им февруарски заплати.

Движението бе спряно и се образуваха километрични колони и блокираха пътя за летището и за Слънчев бряг за близо час. Десетки граждани, които бързаха за полет за Лондон поеха пеш към аерогарата.

По-късно миньорите и синдикалните лидери на "Подкрепа" и КНСБ  потърсиха съдействие от кмета на Бургас Димитър Николов за решаването на проблема с неизплатените им възнаграждения.

Протестиращите заявиха:  "Извиняваме се, че не уведомихме по надлежен ред за затварянето на пътя за Сарафово, както и за намеренията ни да дойдем на среща с вас, но вече няма към кого да се обърнем. Много пъти сте ни помагали, никога не сте отказвали среща с нас , наясно сме, че проблемът не е във вашите правомощия, но се надяваме на подкрепата ви",.

Те  поискаха от Николов да разговаря с Министерствата на енергетиката и финансите за ситуацията в мината, за да се намерят решения на проблема. Хората се оплакаха, че не са получавали заплатите си от февруари и изразиха опасения, че въпреки разписаното споразумение, то няма да бъде изпълнено от собственика на мината.

Кметът  на Бургас каза: " Поемам ангажимента към тези от вас, които са жители на общината, да съдействам за осигуряването на алтернативна заетост. Няма как да се меся в дейността на частна фирма,  но съм в комуникация с министрите на енергетиката и финансите за ситуацията. И въпреки че те нямат пряко отношение към неизплатените ви заплати, ще се търсят начини за решаването на проблема".

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация