Предна В момента Следва
ARASH, HUGEL, TOPIC I ADORE YOU

Power news

С радост и добро настроение посрещаме Великден

С радост и добро настроение посрещаме Великден

3000  картички с  иконата на Христовото Възкресение ще бъдат раздадени на Великден. Те ще бъдат осветени пред храм "Св. св. Кирил и Методий" навръх празника и всеки може да отнесе една от тях в дома си за благословение. Инициативата е на Община Бургас и бургаското духовенство.

В сърцето на образа на Христовото Възкресение са текстовете на Писанието, светоотеческите творби и химнографията, основната тема на които е победата на Христос над ада и смъртта.

Малчугани от бургаски детски градини също ще участват в празника. Инициативата е "Великденска забава на зелената морава"  на 13 април в Експозиционен център "Флора". Детският празник, организиран от Община Бургас, ще започне точно в 10.00 часа на Велики четвъртък.

Участниците в забавата ще бъдат посрещнати от бабите от с. Рудник, които ще им разкажат за великденските обичаи и за природните методи за боядисване на яйца с различни тревички, растения, плодове и зеленчуци.

Предвидени са и викторини и състезания, в които възпитаниците на детски градини ще покажат знания и умения, свързани с празника и приготвянето на традиционната великденска трапеза.

Специален гост на празника, посветен на Великден, ще бъде Архиерейски наместник Отец Севастиян, който ще  богопомаже малчуганите, за да растат силни, здрави и добри.

Малчуганите от ДГ "Златното ключе" и ДГ"Раковина" не пропуснаха възможността да си направят снимки с красивите великденски яйца.

На Велика събота /15.04/ от 10:30 часа най-малките ще могат да се включат в Арт ателие "ЦвЕтНо", което ще се състои в галерия "Георги Баев". Там децата ще имат възможност да се докоснат до магията на декупажа като техника и сами да сътворят уникални произведения на декоративно-приложното изкуство.

В същия ден от 11:00 часа в градинката до Часовника малчуганите ще могат да творят и в Арт ателие "Пъстър Великден". Там ще ги очаква голямо Великденско дърво, което да бъде украсено с нарисувани от тях яйца от стиропор, листа и цветове от хартия и гнезда с пилета.

От 23:30 часа пред храм  "Св. св. Кирил и Методий", Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий и бургаското духовенство  ще  отслужат  Пасхална служба по случай Възкресение Христово. 

Събитията продължават на  Великден с много музика и забавления. На площад "Св. св. Кирил и Методий" от 11:00 часа публиката  ще има удоволствието да чуе изключително красиви ортодоксални мелодии от български и руски композитори, в изпълнение на Смесен професионален хор на слепите "Академик Петко Стайнов", с диригент Петър Матев.

В 11:45 часа най- малките ще могат да участват в работилница за великденски кукли и надпревара за най-здраво и най-голямо великденско яйце. 

В  12:30 часа на сцената на площад "Кирил и Методий" ще излязат група "Горещ пясък", които ще отпразнуват своя 25-ти рожден ден и ще зарадват публиката с концерт с участието на Тони Димитрова, Пени Ставрева, Николай Райнов и Стефан Неделчев, а водещ ще бъде Камен Воденичаров. 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация