Предна В момента Следва
DJ KHALED WILD THOUGHTS (FEAT. RIHANNA & BRYSON TILLER)

Power news

"С книга на плажа"

"С книга на плажа"

Последните творби на бургаския автор Недялко Йорданов "Любов по време на социализъм" и "Сцената е моят дом" ще бъдат представени в рамките на изложението "С книга на плажа". Това ще се случи на 23 юли от 19:00 часа в новия Експозиционен център "Флора - Бургас".

"Любов по време на социализъм" е първият роман на Недялко Йорданов", в който се проследяват любовните преживявания, трепети и разочарования на един драматург в провинциален театър. Това е история, разказана като дневник, в който поредица от случки преобръщат живота на главния герой и емоционално го изхабяват. Все пак той се опитва да намери и запази любовта и накрая успява.

"Сцената е моят дом" е един поетичен дневник на любовта на Недялко Йорданов към сцената. Сборникът включва песни, арии и дуети, както и два анализа на "Хамлет" и "Чайка".

Недялко Йорданов е роден на 18 януари 1940 г. в Бургас, където завършва гимназия през 1957 г. През 1962 завършва специалност "Българска филология" в Софийския университет. Една година е учител по литература в Малко Търново. От 1963 година до сега работи единствено в театъра. До 1983 година е драматург на Бургаския драматичен театър "Адриана Будевска", а от 1983 до 1990 година е художествен ръководител на същия театър. От 1990 до 1999 г. е драматург и режисьор на театър "Възраждане" в София.

"С книга на плажа" е най-новата лятна инициатива на Община Бургас, която предоставя възможност на водещи издателства и издателски къщи да представят най-новите популярни автори и заглавия от различни литературни жанрове и да популяризира книгата като развлекателен и верен "партньор" в летния ден. Изложението ще се проведе от 22 до 29 юли в Експозиционен център "Флора Бургас" от 10:00 до 22:00 часа.
Съорганизатор на събитието е Регионална библиотека "П.К. Яворов" с медийни партньори "Аз чета", Общинско радио "Гласът на Бургас", Радио "Бургас" и "Виж Бургас". Power TOP 30

 • 1
  JASON DERULO
  SAVAGE LOVE
 • 2
  PEDRO CAPO
  BUENA SUERTE
 • 3
  CONKARAH
  BANANA
 • 4
  MASTER KG
  JERUSALEMA
 • 5
  DIPLO
  ON MY MIND
Цялата класация