Предна В момента Следва
SAM SMITH, KIM PETRAS UNHOLY (DJ DARK REMIX)

Power news

"С книга на плажа"

"С книга на плажа"

Последните творби на бургаския автор Недялко Йорданов "Любов по време на социализъм" и "Сцената е моят дом" ще бъдат представени в рамките на изложението "С книга на плажа". Това ще се случи на 23 юли от 19:00 часа в новия Експозиционен център "Флора - Бургас".

"Любов по време на социализъм" е първият роман на Недялко Йорданов", в който се проследяват любовните преживявания, трепети и разочарования на един драматург в провинциален театър. Това е история, разказана като дневник, в който поредица от случки преобръщат живота на главния герой и емоционално го изхабяват. Все пак той се опитва да намери и запази любовта и накрая успява.

"Сцената е моят дом" е един поетичен дневник на любовта на Недялко Йорданов към сцената. Сборникът включва песни, арии и дуети, както и два анализа на "Хамлет" и "Чайка".

Недялко Йорданов е роден на 18 януари 1940 г. в Бургас, където завършва гимназия през 1957 г. През 1962 завършва специалност "Българска филология" в Софийския университет. Една година е учител по литература в Малко Търново. От 1963 година до сега работи единствено в театъра. До 1983 година е драматург на Бургаския драматичен театър "Адриана Будевска", а от 1983 до 1990 година е художествен ръководител на същия театър. От 1990 до 1999 г. е драматург и режисьор на театър "Възраждане" в София.

"С книга на плажа" е най-новата лятна инициатива на Община Бургас, която предоставя възможност на водещи издателства и издателски къщи да представят най-новите популярни автори и заглавия от различни литературни жанрове и да популяризира книгата като развлекателен и верен "партньор" в летния ден. Изложението ще се проведе от 22 до 29 юли в Експозиционен център "Флора Бургас" от 10:00 до 22:00 часа.
Съорганизатор на събитието е Регионална библиотека "П.К. Яворов" с медийни партньори "Аз чета", Общинско радио "Гласът на Бургас", Радио "Бургас" и "Виж Бургас". Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация