Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Руска Бояджиева: До края на месеца автобусите в Бургас тръгват по новата транспортна схема

Руска Бояджиева: До края на месеца автобусите в Бургас тръгват по новата транспортна схема

До края на месеца автобусите в Бургас тръгват по новата транспортна схема, каза Руска Бояджиева, зам.-кмет по европейските политики и околна среда в община Бургас. „Системата, която контролира превозните средства и информационните табла са готови. Направихме необходимите тестове. На този етап се държат стабилно. В реална среда ще видим какво ще ни изненада”, каза Бояджиева. Тя не скри, че има проблеми в системата, но е категорична, че те са свързани с вътрешната отчетност на системата, такива, каквито гражданите не виждат и никой не е ощетен.

Бояджиева информира, че се изработват инфорамционните материали, с подробна информация за новите линии. Тя уточнява, че въвеждането няма да се случи стресово, а ще започне в почивен ден, защото тогава натоварването не е толкова голямо. На самите спирки и на местата на продажба ще има хора, които да подпомагат, консултират, информират гражданите.

Зам.-кметът напомня, че функционирането на вендинг машините е свързано с фискализация на устройствата от НАП. Според нея за първи път се случва в мрежата на градски транспорт, толкова много търговски точки. Руска Бояджиева информира, че до края на годината, вендинг машините ще бъдат пуснати в експолатация, както и продажбата на билети от шофьорите.

„Голямата промяна е въвеждането на самоконтрол. Тук вече се разчита на съвестността на пътника, да осъществи сам задължението си за таксуване в автобуса. Големият страх е, че ако пътниците не си спазват съвестно задълженията, това би довело до серизони загуби в транспорта. Не са малко примерите не само в България, но и в  Европа, при които събираемостта намалява в резултат на самотаксуването. Аз си мисля, че с цялата тази кампания, която провеждаме и сред по-младите, нещата вървят към повишаването на качеството на една нова градска мобилност”, завършва Бояджиева.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация