Предна В момента Следва
DUA LIPA BE THE ONE

Power news

РИО - Бургас ще осигури място за всяко дете след 7 - ми клас

РИО - Бургас ще осигури място за всяко дете след 7 - ми клас

С много добри темпове текат записванията за след 7 – ми и за 8 – ми клас в Бургас и региона, каза за Пауър ФМ инж. Виолета Илиева директор на РИО – Бургас. Приема е централизиран, той е по наредба на РИО и през изминалата седмица приключи третият етап на класирането. В третият етап се установява кои паралелки продължават да приемат ученици до достигане на нужната бройка 18 души в клас и кои паралелки са под абсолютния минимум на желаещи да бъдат в тях и съответно да бъдат закрити.

Поради липса на желаещи да се обучават в областта са закрити паралелки в Професионална гимназия по селско стопанство – град Айтос, в Професионална гимназия по туризъм – град Поморие и в СУ”Любен Каравелов” – град Несебър. В община Бургас са закрити две паралелки  музика в СУ „Димчо Дебелянов” и СУ”Добри Чинтулов” тъй като броят на децата заявили желание да изучават този профил са били съответно 7 и 8. Закрити са и две паралелки хуманитарен профил в СУ”Иван Вазов” и СУ”Кирил и Методий”. „Всички ученици, които след трето класиране не са намерили свои училища т.е. не са се записали , а са кандидатствали, ние ще ги насочим, ще ги издирим поименно, ще се свържем с техните родители и ще ги насочим към паралелките, в които има свободни места”, каза още Илиева.

След изминалия ден в РИО вече е получена информация от директорите на всички училища доколко са пълни паралелките, къде има места до достигане на бройка 26 ученика в клас и къде има опция за прием на ученици, които още не са се записали или не са приети поради нисък бал например или по други причини.Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация