Предна В момента Следва
POWER PARTY ZONE - DJ MAXIMILIAN MIX

Power news

Ремонтират цялостно Автогара „Запад“ - става модерен транспортен терминал

Ремонтират цялостно Автогара „Запад“ - става модерен транспортен терминал

Бургаската Автогара "Запад" ще стане модерен транспортен терминал. Стартираха ремонтни дейности, финансирани от Община Бургас и "Бургасбус" ЕООД.
"С този ремонт приключва още един обновителен цикъл. След построяването на модерната Автогара "Юг", автобусният терминал в "Меден рудник", Морска гара, основният ремонт на железопътната гара и изграждането на нов летищен терминал, остана само Автогара "Запад". От следващата година абсолютно всички входни точки на Бургас, които посрещат гостите на града, ще бъдат обновени, а това е изключително важно, защото там туристите получават своите първи впечатления", каза кметът Димитър Николов.  
В момента се премахват старите плочки пред Автогара "Запад", които са поставени преди 30 години. На тяхно място се насипва стабилна основа от дребни камъни и се полага асфалтово покритие.

Сградата на автогарата ще бъде санирана изцяло. Старата дограма ще бъде подменена с нови профили. Увредените участъци по конструкцията на сградата ще бъдат обработени, след което ще се постави изолация по стените. Прилагането на мерките за енергийна ефективност ще намали разходите за енергия. Мащабната реконструкция на сградата ще осигури по добри условия за пътниците и персонала в транспортния терминал.
Външното пространство също ще бъде преобразено. Крайно амортизираните бетонни покривни конструкции на автобусните сектори ще бъдат обновени. Корозиралите метални елементи ще бъдат почистени. Повърхността на навесите ще бъде облепена с изолация, която ще ги предпазва от атмосферните влияния.
Зеленината около автогарата ще бъде обновена. Старите дървета ще бъдат запазени, а около тях ще се засади нова растителност. Обновяването на външното пространство трябва да приключи до края на август. Цялостният ремонт на Автогара "Запад" ще бъде завършен окончателно до една година.Power TOP 30

 • 1
  INNA, SEAN PAUL
  UP
 • 2
  BBNO$
  EDAMAME
 • 3
  DOJA CAT
  WOMAN
 • 4
  ADELE
  EASY ON ME
 • 5
  TOPIC
  MY HEART GOES
Цялата класация