Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Ремонтират последните две необновени бургаски училища

Ремонтират последните две необновени бургаски училища

Напредват строителните дейности в последните две неремонтирани бургаски училища. Това са СОУ "Йордан Йовков" в к-с "Изгрев" и СОУ "Епископ Константин Преславски" в к-с "Славейков". С тях завършва един цял цикъл за обновяване на всичките училищни сгради тук, които са близо 50.

Община Бургас осигури средства за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в двете школа с проект по Национален доверителен екофонд. С тях се извършва цялостна подмяна на дограма, направа на топло и хидроизолация.

СОУ "Епископ К. Преславски" е основано през 1976 г., а такъв мащабен ремонт му се прави за първи път. В него се обучават 500 ученици. В сградата се поставя топлинна изолация по външните стени и покрива. Старата дограма се подменя с енергоспестяващи профили. Амортизираните тръби на парното ще бъдат премахнати. Ефективността на отоплителната система ще бъде повишена чрез поставянето на изолация на топлопроводите и радиаторите. Предвижда се още монтаж на термостатични радиаторни вентили, както и на автоматизирана система за управление на отоплението и снабдяването с битова вода.

Средно училище "Йордан Йовков" е основано през 1979 г. В него се обучават 250 ученици. През 2007 г. частично е подменена дограмата на учебния и административния корпус. С новия голям ремонт в училището се поставя топлинна изолация на външните стени и покрива. И тук старата дограма се заменя с нови профили, които ще намалят разходите за енергия. Ефективността на абонатната станция ще бъде подобрена, като се направят настройки на автоматичната й система.   

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация