Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Ремонтират Летния театър

Ремонтират Летния театър

 Започна ремонтът на сградата в Летния театър. Дейностите са по спечелен от община Бургас проект по фонд "Козлодуй" за общо 17 обекта. Ремонтът не е на самия театър, а само на сградата, в която се помещават гримьорните на изпълнителите и е правят репетиции на различни музиканти, предаде радио "Фокус".
"Сградата е на три етажа. Много е масивна. Разполага със зали и стаи, които могат да бъдат използвани за културни мероприятия, за танцови състави. Идеята е сградата да бъде санирана. Да бъдат подменени дограмите и покривната част също да бъде реновирана. Ще бъде монтирана климатична система (чилър), което ще даде възможност театърът да функционира и през зимата и ще бъдат осигурени нормални условия за работа и през лятото. В момента там вече се извършват ремонтни дейности", каза управителят на общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти" Димитър Маджаров.
Средствата са общи за 17- те обекта, но за саниране на тази сграда на театъра ще са необходими около 150 000 лева. Освен гримьорни в сградата има помощни помещения, където се извършват репетициите на Бургаския духов оркестър и на група "Горещ пясък". От миналата година там има и наемател на студио за музика. Предстои да се изградят и танцови зали, където да репетират децата на Бургас, каза още управителят на общинското предприятие. До края на октомври, началото на ноември по предварителен план ремонтът трябва да е приключил. Сцената на театъра вече е претърпяла промяна, припомни Маджаров. Тя е ремонтирана през тази година. Изцяло е от дърво и покрива сцената, авансцената и оркестрината.
"Това, което предвиждаме за следващия програмен период 2014 - 2020 година е да успеем да реновираме самата зрителна зала. Ще се опитаме да създадем необходимия комфорт и с единични седалки, но това предстои. Да се надяваме, че целият Летен театър ще се превърне в едно бижу, което няма да има аналог в България", посочи Маджаров.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация