Предна В момента Следва
DJ KHALED I'M THE ONE (FEAT. JUSTIN BIEBER, QUAVO, CHANCE THE RAPPER & LIL WAYNE)

Power news

Ремонтът на подлез СОМАТ напълно завършен през март

Ремонтът на подлез СОМАТ напълно завършен през март

Безпроблемно преминаване през подлеза на Сомат – това ще бъде факт през март. На 80 процента е завършен ремонтът, а в момента се работи активно по трудоемкия сондаж под ЖП линията. Чрез него водата от близкото лозовско дере ще се насочи през покрит канал отново към езерото Вая и няма да залива пътя. В изпълнението на мащабния ремонт са вложени 2 милиона лева, които идват от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет.

Изграден е гравитачният канал. Той води към съществуващия земен отводнителен канал, по който водата стига до Вая. Изпълнено е и самото заустване в езерото. Нормалното отводняване на дерето няма да позволи неговото препълване и преливане както към подлеза, така и към квартала. Довършва се новото отводняване на самото шосе, което минава под ЖП линията. То вече отвежда нормално дъждовните води, тъй като не събира потоците от цялата околност.

Община Бургас успя да се пребори за необходимото финансиране след години настояване, аргументирано искане и представяне на точна диагноза на проблема.

 

          Power TOP 30

 • 1
  CAMILA CABELLO
  SENORITA
 • 2
  MILEY CYRUS
  MOTHERS DAUGHTER
 • 3
  ED SHEERAN
  I DON'T CARE (FEAT. JUSTIN BIEBER)
 • 4
  MEDUZA
  PIECE OF YOUR HEART
 • 5
  MADONNA
  MEDELLIN (FEAT. MALUMA)
Цялата класация