Предна В момента Следва
MEDUZA LOSE CONTROL (FEAT. BECKY HILL & GOODBOYS)

Power news

Протест в Бургас срещу насилниците на животни

Протест в Бургас срещу насилниците на животни

Десетки бургазлии днес поискаха ефективна присъда срещу Живко Стоянов, който публично умъртви котка в жилищен комплекс Лазур. Те се събраха на протест пред Съдебна палата с плакати „Не на насилието над животни” и „Според закона това е престъпление, според морала – деградация и садизъм”. По техните думи Живко е „чудовище“ и трябва да бъде осъден за жестоката си постъпка. „Днес ще е котка, утре ще е куче, други ден ще е човек. Да нараниш невинни същества, граничи с понятието „изверг”. Искам за този човек адекватна присъда. Трябва да разбере, че няма право да убива безнаказано, каквото и да е живо същество”, споделя жена дошла на протеста. Според нея насилникът на животни трябва да лежи в затвора и да му се наложи парична глоба.

Савина също е дошла на протеста, за да подкрепи исканията за справедливо наказание за Живко Стоянов. Тя споделя, че е от Лазур и често храни котките пред блока. Според нея такова деяние не трябва да се толерира, или да се подмине като обществено мнение. „Според закона, наказанието трябва да е до 3 години затвор и глоба минимум 1000 лв. Аз знам, че затворите са пълни, но поне да бъде глобен”, споделя още Савина.

Днес Районна прокуратура - Бургас одобри постановление за привличане на Живко Стоянов като обвиняем. Той е обвинен в извършване на престъпление от общ характер – „проявил е жестокост към гръбначно животно - котка, като му причинил противозаконно смърт, по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост”. За престъплението е предвидено наказание "лишаване от свобода" от 1г. до 3г.

Снимки: Венелин Костадинов и Женя ПетковаPower TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация