Предна В момента Следва
MOTi NO SCRUBS

Power news

Продължава изграждането на канализация в Българово

Продължава изграждането на канализация в Българово

Българово, вторият град в община Бургас, навлиза в нов етап от развитието си. Едновременно с разработването на перспективната индустриална зона в близост до него, тази седмица там стартира и доизграждането на съвременна канализационна система.

Проектът се нарича "Подобряване на инфраструктурата за събиране и отвеждане на отпадъчни битови води от гр. Българово: канализация за отпадъчни води" . Той се изпълнява на четири етапа. Първият бе реализиран през 2011 г., когато със собствени средства на Община Бургас бяха изградени колектори за битови отпадъчни води. За изпълнението на ІІ етап, с цел  цялостно обхващане на генерираните битови води от урбанизираната територия към бъдеща пречиствателна станция, Община Бургас кандидатства за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от Предприятие за управление на дейности по опазване на околната среда. 

В рамките на осигурените за тази година 2,2 млн. лв. ще бъдат изградени 5 километра канализационни клонове и прилежащите към тях сградни канализационни отклонения.

Строителството започна на 15.02.2016 г. и ще бъде изпълнено за 275 календарни дни. За реализацията на пълния обем канализационни клонове по одобрения проект, Община Бургас ще кандидатства за отпускане на допълнително финансиране.

 

 * За нуждите на проекта в момента са затворени следните локации:

 1. Улица "Георги Димитров";

2. Кръстовището на ул. "Митко Палаузов" и  ул. "Георги Димитров";

3. Кръстовището на ул. "Искър" и  ул. "Георги Димитров";

4. Кръстовището на ул. "Обходна" и ул. "Хаджи Димитър".Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация