Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Приказките оживяват по време на "Флора Бургас" 2017

Приказките оживяват по време на "Флора Бургас" 2017

Едно от най – значимите събития, които предшестват идването на пролетта безпорно е „Флора Бургас”. Цветната феерия, вълшебството и омаята на цветята се задава в периода 28 април – 7 май. И тази година изложението  следва линията "Живей цветно в зелен град". В продължение на цели десет дни десетки фирми ще демонстрират своята визия по темата „Приказка”. Сроковете за записване все още не са приключили, което означава, че все още производителите на цветя могат да заявят своето участие. До 31 март всички фирми могат да подадат документи на имейл: floraburgas_2016@abv.bg или лично в Експоцентър "Флора". „Интересът към изложението е изключително голям и от година на година все повече се засилва, което може само да ни радва, тъй като „Флора Бургас” е може би най – мащабното цветно събитие в цяла България”, каза за Пауър ФМ Мирослава Аргирова директор на Експозиционен център „Флора”.

„Флора Бургас” е и предизвикателството, в което ще се впуснат изложители и организатори, за да сътворят едно своеобразно цветно вълшебство от арт инсталации, скулптури и цветни аранжировки. "Приказка" е и темата на детския конкурс, който Община Бургас организира по време на всяко цветно изложение. В конкурса за изработка на мини макет, скулптура, картичка или пластика участниците ще са разделени в следните възрастови групи: първа група 6-8 г.; втора група 9-12 г. Материалите, с които трябва да се изработи творбата, трябва да са естествени /камъчета, шишарки, кестени, хербарии и др./ или рециклирани. Крайният срок, в който трябва да се предадат всички макети, е 7 април в зала 3 на експозиционния център. 
Повече от три десетилетия изложението "Флора Бургас" популяризира българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, озеленяването, опазването на природата, благоустрояването на паркове и населените места. Тя допринася и за развитие на цветарството, генетиката и селекцията, обогатяване на местната флора с нови видове и сортове, повишаване на декоративните качества на растителността в интериора и екстериора.

Пролетта е тук, а с нея и поредното издание на "Флора Бургас”. Нека живеем цветно!Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация