Предна В момента Следва
MANESKIN SUPERMODEL

Power news

Приеха Генералния план за движение в Бургас, в целия център колите ще се движат с 30 км/час

Приеха Генералния план за движение в Бургас, в целия център колите ще се движат с 30 км/час

Общинските съветници на Бургас приеха почти без дебати новия Генерален план за движение в Бургас. Единственият момент, който не се хареса на част от съветниците, е обособяването на зони, в които автомобилите ще се движат с до 30 км/ч.

Така наречените спокойни зони обхващат целия център на Бургас и възлови места в комплексите и кварталите. До 2024 година тези зони ще продължат да се разширяват, обясни заместник-кметът Весна Балтина. Тя уточни, че идеята за ограничаване на скоростта е свързана и с намаляването на фините прахови частици.

Според Стоян Грозев от ДБГ обаче, бургазлии имат стар автопарк и ниската скорост няма да спомогне за по-чист въздух. „Как ще редуцираме фините прахови частици, след като ще удължим времето за преминаване на старите автомобили в града?“, попита Грозев.

Колегата му от ГЕРБ Бойчо Георгиев подкрепи тезата на Грозев и също коментира, че ограничаването на скоростта по-скоро би имало обратен ефект. За Даниела Божинова, по-ниската скорост е важна, защото ще намали пътните инциденти и травматизма.

Съветниците приеха новия генерален план за движение на Бургас със 42 гласа „За“ и 6 „въздържали се“.

Информация от gramofona.com


Снимков материал: Петър ГенчевPower TOP 30

 • 1
  INNA, SEAN PAUL
  UP
 • 2
  BBNO$
  EDAMAME
 • 3
  DOJA CAT
  WOMAN
 • 4
  ADELE
  EASY ON ME
 • 5
  TOPIC
  MY HEART GOES
Цялата класация