Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Предстои да се проведе в Бургас 43-то издание на Международен фолклорен фестивал

Предстои да се проведе в Бургас 43-то издание на Международен фолклорен фестивал

От 17 до 21 август ще се проведе 43-то издание на бургаския Международен фолклорен фестивал. Участие в него ще вземат състави от България, Албания, Виетнам (само на 20 август), Естония, Италия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Грузия.

За носител на награда "Нестинарка" е избран фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев" , който празнува и 70 години от създването си.

Община Бургас отново е организирала програмата на участниците в МФФ така, че да ги видят и чуят и в по-далечните краища на града. На 18, 19 и 20 август ще има концерти на следните места: Меден рудник, Славейков, Охлюва, пред Община Бургас, Културен дом на нефтохимика, Флора, както и пред Летен театър. Вътре в Летния театър ще има концерт на 3 състава всяка вечер от 20.30 ч.

Тази година през всичките пет дни на фестивала ще има дефилета на участниците.

За откритите сцени е предвидено 5 състава да играят по 5 минути, след това отпътуват с автобуси или пеш към точките, където ще имат концерти. Последният състав, който остава на сцената, танцува 20-30 минути и още толкова време обучава хората от публиката.

Пред Летния театър ще има "Фолклорен град" - шатри, в които участниците ще представят фолклора на страната си. Той ще е отворен по време на целия фестивал.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация