Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

Представители на Асоциацията на електронна търговия на Китай посетиха бургаското пристанище

Представители на Асоциацията на електронна търговия на Китай посетиха бургаското пристанище

Бизнес делегация от Китай посети „Пристанище Бургас” ЕАД. Посещението беше организирано от Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦНСССКЦИЕ/. В срещата участваха Васил Гелев директор на ЦНСССКЦИЕ, Ся Мин Хан, председател на държавната Асоциация на електронна търговия на Китай, Сю Чънг, директор в голяма държавна компания за електронна търговия. От българска страна присъства Веселин Василев, собственик на компания за изработка на софтуер за електронна търговия и автоматизиран маркетинг, която активно работи с китайски фирми и има представителства в Австралия, САЩ и България. Пристанище Бургас бе представено от председателя на Съвета на директорите Иван Капитанов, изпълнителния директор Диян Димов, Живко Еланджиев, директор „Експлоатация” и Стойчо Димов, ръководител звено „Маркетинг, СУК и Евроинтеграция”.

Гостите бяха запознати със спецификата на бургаски пристанищен регион – товаро-разтоварна дейност, условията в откритите и закрити складови площи, преминаващите международни и национални транспортни коридори, обслужване на различни видове товари. Представена бе и постигнатата транспортната интермодалност на града – свързаността между морския, жп и шосеен транспорт, близостта до летището и възможностите му да обслужва едни от най-големите карго-самолети. Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов подчерта, че именно Бургас е градът, който предоставя най-добри възможности за изграждане на бъдещия логистичен хъб и складове под митнически режим за търговия с различни продукти.

Целта на посещението на делегацията е да бъде направен предварителен анализ за разкриването на логистичен център за търговия между Китай и страните от Централна и Източна Европа, който ще се намира в България. Васил Гелев отбеляза, че връзките между българските и китайски партньори относно разкриването на логистичен хъб и складове под митнически режим за стоки за и от Китай стават все по-активни. Той допълни, че проектът ще бъде осъществен на два етапа. Първият етап ще обхване експорта на стоки от страните на Централна и Източна Европа към Китай, а при вторият етап ще се акцентира на вноса на стоки от Китай. За това са необходими складове, където тези стоки да бъдат обединени и изпратени на съответния получател.

Гостите имаха възможност да разгледат Морска гара и се запознаха с дейността на служителите в модерния брегови център за управление на корабоплаването.

Дейността на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ към Министерство на земеделието и храните е свързана с насърчаване сътрудничеството, търговията със селскостопански продукти, храни и напитки, обмяната на опит и партньорство между 16 държави от ЦИЕ и Китай. Това е второто посещение на китайска делегация в пристанище Бургас организирано от Центъра. Първото посещение бе през ноември 2015 година, когато представители на китайска публична компания, работеща в сферата на електронната търговия се запознаха на място с възможностите на пристанище Бургас.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация