Предна В момента Следва
SOFI TUKKER, MAHMUT ORHAN FORGIVE ME

Power news

Представиха Бургас пред румънски туроператори на форум в Букурещ

Представиха Бургас пред румънски туроператори на форум в Букурещ

Заместник кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева представи възможностите за туризъм в Бургас и Южното Черноморие пред румънските туроператори на престижен форум в Букурещ.

Той  бе организиран по инициатива на изпълнителния директор на "GTC България" Дани Беркович и Доро Драгомир - председател на двустранната търговска камара България - Румъния.

"Румъния е на трето място по стокооборот с България след Германия и Италия, а милион и половина румънски туристи посещават ежегодно страната ни", каза по време на откриването посланикът на България в Румъния Александър Филипов.

Зам.-кметът Йорданка Ананиева отправи покана от името на Община Бургас за представянето на румънския бизнес и възможностите за туризъм в северната ни съседка в експозиционен център "Флора" през септември.

Според представители на Асоциацията на румънските туроператори, българските дестинации са много близки до румънския турист. Организацията ще извърши обучение на румънски студенти, как да презентират пред потенциални туристи Бургас и Южното Черноморие.

"Бургас е много важен град за нас.  През последните години той се развива с бързи темпове. Това е място, което трябва да се види отблизо. Бургас е красив и атрактивен, той вибрира, защото в него се случват десетки фестивали и събития. Трябва да посетите този приятелски град", каза от своя страна директорът на "GTC България" Дани Беркович. Той покани румънските туроператори и членовете на камарата да посетят Бургас на 14 май, когато се организира първия по рода си кулинарен фестивал в МОЛ Галерия, участие за който са потвърдили от 20 държави.

Според Доро Драгомир, председател на търговската камара България - Румъния, 1600 са регистрираните компании в България с румънско участие и 1400 с българско участие в Румъния.

Представители на GTC България представиха специални карти, които ще бъдат предоставяни на румънски туристи, с които могат да ползват отстъпки както за музеите в Бургас и остров Света Анастасия, така и при пазаруване в МОЛ "Галерия".Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация