Предна В момента Следва
RUDIMENTAL, ELLA HENDERSON ALIBI (FEAT. RUDIMENTAL)

Power news

Предприемат превантивни мерки срещу бруцелоза

Предприемат превантивни мерки срещу бруцелоза

Превантивни мерки срещу разпространението на заболяването бруцелоза обсъдиха днес отговорните институции. Срещата проведена под ръководството на областния управител на област Бургас събра представители на Агенцията по храните, МВР, Гранична полиция и Автомобилна администрация. Съвместните действия имат за цел да минимизират риска от настъпване на заболяването в региона и последствията от него.
По мнение на експертите основна причина за появата и разпространението на болестта е нерегламентираното транспортиране на животни. Огнища бруцелоза са регистрирани в областите Кюстендил и Плевен.
Към момента в Бургаска област няма констатирани случаи на болестта. Според въведените мерки по време на срещата днес, животните от региона трябва да се придвижват от една община в друга след извършен преглед от ветеринарен лекар и наличие на необходимите сертификати, пътни листи, паспорт при едрите преживни животни. Институциите започват и съвместни проверки, като освен за всички изискуеми документи ще се следи и за задължителната ушна маркировка по добитъка. При установяване на нарушения ще се налагат административни санкции.
Заболяването може да бъде пренесено на човек при контакт с болни животни или консумация на необработени продукти от тях, най-често заразени или замърсени месо и мляко. При добра термична обработка обаче и при спазване на лична хигиена няма опасност за човешкото здраве.
 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация