Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Предотвратен е фиктивен износ на 8 тона замразени пилешки бутчета

Предотвратен е фиктивен износ на 8 тона замразени пилешки бутчета

Звеното „Фискален контрол“ в НАП пресече опит за фиктивен износ на 8 тона замразени пилешки бутчета. При проверка на камион, превозващ пилешкото, фискалните инспектори са установили, че има несъответствие между количеството на стоката, натоварена в превозното средство и посоченото във фактурата и другите придружаващи документи. Оказало се че в камиона липсват 8 тона замразени пилешки бутчета на обща стойност 65 800 лв.

Служителите от фискален контрол продължават работата си по доизясняване на случая, а сигнал за фиктивния износ вече е подаден до компетентните органи на МВР.

Фиктивният износ е една от най-често срещаните схеми за измами с ДДС. При нея търговец изнася стоката само „по документи“, като в същото време ползва данъчен кредит. Междувременно продуктите се реализират на вътрешния пазар, обикновено без платежни документи и в хазната не се внасят дължимите данъци .

От началото на 2015 г., фискалните агенти на НАП са извършили 250 000 проверки на транспортни средства на територията на страната, като на 64 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 1300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

Конкретно за Бургас, звеното за „Фискален контрол” на приходната агенция продължава със засиления контрол по зеленчуковите борси в региона.Само през месец ноември са извършени 4 700 проверки, като при една от тях, дневният оборот на склад за зеленчукова продукция е скочил повече от 20 пъти.

Като резултат от денонощните наблюдения се отчита в пъти вдигане на размера и на дължимия данък ДДС, както и регистрация по ЗДДС на фирми, чиито обороти умишлено са били занижавани, за да не достигнат до прага на задължителната регистрация. Ефект от дейността на фискалните агенти на територията на областите Бургас, Ямбол и Сливен е и намаляване опитите за нарушения на данъчното законодателство чрез схеми за фиктивни износи и разминавания в количеството на обявените по документи и реално транспортирани стоки.

С оглед наближаващите празници, засилен ще бъде контролът и по обектите, извършващи търговия с риба и рибни продукти.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация