Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Празници през май - колкото си пожелаеш!

Празници през май - колкото си пожелаеш!

Един от месеците с най – много почивни дни тази година е месец май. Започваме с три дни около първи май, после идва Гергьовден, после 24 май...Много от близките градчета до Бургас също ще създадат празнично настроение. На 1 май град Българово отбелязва своя празник. Местните жители са известни с гостоприемството си, кулинарните си специалитети, с почитта към фолклорните традиции, старите занаяти и православието. Това са и основните акценти в богатата празнична програма, която ще включва базар за цветя, занаятчийски час, кулинарна изложба – базар и разбира се празнично веселие на площада.

На 6 май, на самият празник Гергьовден, град Камено ще отбележи своя празник на града, при това по доста нетрадиционен начин. Фестивал на домашната гозба за всички смелчаци, които искат да покажат своите кулинарни умения, организират там. Домашни баници, сладки, месни ястия ще бъдат едни от малкото възможности, които желаещите могат да донесат на площада пред Общината на 6 май от 11 часа. Ограничения в избраните ястия от кандидатите няма. Те ще бъдат оценени не от кой да е, а от известния кулинарен водещ Ути Бъчваров. Много награди и персонални изненади от обичания от всички Ути очакват кандидатите. Записванията за Фестивала на домашната гозба ще стават в местното читалище „Просвета-1927 г.” при Димитринка Бакалова – тел. 0893 62 67 10.  Ути Бъчваров също така кани всички жители на общината на празничен курбан.

Събитието е част от богата програма на Община Камено по повод празника на града – 6 май, Гергьовден.

Празненствата започват още на 5-ти май с концерт програма със  Стефан Диомов и „Петте сезона”, както и изпълнения на танцовите групи към читалище „Просвета”, Огнено Шоу Дивинитас,  фолклорен клуб „Кайлии” и народната певица Сашка Александрова. Вечерта ще завърши с празнично хоро и заря.

На 6-ти май от 8.30  часа  започва Божествена света литургия  –в църковния храм „Свети Георги Победоносец”, от 10.00 часа - Тържествен водоствет , а малко по-късно изпълнение на хор „Родна Песен”.

От 10.00 часа за младежите ще има надпревара с велосипеди, а от 10.30 – анимация на площада за най-малките жители на Камено. 

В 15.00 часа започват традиционните борби.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация