Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Празници на изкуствата "Аполония" стартират на 26 август тази година

Празници на изкуствата "Аполония" стартират на 26 август тази година

Тази година 33 –то издание на Фестивала „Аполония” ще огласява  Созопол от 26 август до 5 септември. Богата програма, известни имена на българи ,доказали се в цял свят, арт дух и превъзбудено настроение ще витаят по улиците на града. Началото е запомнящо се, споделя в ефира на Пауър ФМ Маргарита Димитрова от Фондация „Аполония”, организатор на събитието. „Започваме с концерт на „Мистерията на българските гласове”. Това е концерт, за който отдавна си мечтая да присъства в програмата на „Аполония”. Едно прекрасно стечение на обстоятелствата е, че хорът е обновил изцяло репертоара на своята програма с нови композиции от Петър Фандаков, с изключително много инструменталисти като Христина Белева, Константин Генчев, дори Скилър – така известно и любимо име на публиката...”

 Един от основните акценти на Фестивала е постановката „Class” на американския драматург Чарлз Еверет, която ще бъде поставена за първи път на сцената на „Аполония” на 27 август. Интересното на този спектакъл е , че в него участват много български талантливи актьори като Юлиян Вергов, Мила Люцканова, а най – интересното на постановката е, че режисьор е известния актьор Владимир Пенев. Напоследък доста често става така, че актьори стават режисьори и тази постановка е точно такъв експеримент. Както казахме, за първи път ще видим спектакъла в Созопол, а едва през септември месец той ще има официална премиера в София на сцената на Театър „199”.

Друг сериозен акцент е майсторския клас на Красимира Стоянова. Българското най – голямо име в операта, която пее само в чужбина пристига единствено за „Аполония”. Интересното е, че тя прави майсторски клас не със студентите, а с утвърдени имена в операта – български и чуждестранни изпълнители. Точно в Созопол тя ще ги научи на важни неща за тяхната кариера, а концерта и с учениците ще бъде на 7 – ми септември в Археологическия музей, където ще се изявяват и други певци и музиканти.

Минчо Минчев и неговия син Николай Минчев ще имат концерт на 1 септември. Сузана Клинчарова пристига от Франция, Дора Далийска, Георги Вълчев, Лора Коратова пристигат от САЩ за „Аполония”, Теодора Суроков, Антон Суроков, Ружа Сенова идват от Виена.

Специален гост – изпълнител тази година ще бъде Примата Лили Иванова.”Присъствието на Лили Иванова е наистина важно за нас. Днес в интервю по телевизията ми казаха, че тя не взема участия по фестивали – никога! Но ще бъде на „Аполония” и това е толкова мило”, разказва още г-жа Димитрова.

Камелия Тодорова и Орлин Павлов, Люси Дяковска и Плевенската филохармония, Софийската филохармония,ансамбъл ”Софийски солисти” и още , и още...

„Аполония” – цветна и преливаща от емоции като дъгата очаква своите почитатели с обещание за приятни моменти и наситени усещания.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация