Предна В момента Следва

Power news

Повече от 30 тона стари мебели от домакинствата са предадени за обновяване

Повече от 30 тона стари мебели от домакинствата са предадени за обновяване

Повече от 30 тона стари и непотребни мебели са предадени до този момент в специализирания Център за ремонт и повторна употреба на подобни вещи от домакинствата. Кампанията на Община Бургас стартира това лято.

Предадените мебели ще бъдат обновени, след което ще бъдат предоставени на социални домове, пенсионерски клубове и други заведения, които имат нужда.

Инициативата на Община Бургас дава възможност на гражданите, които подменят своето обзавеждане вкъщи, да се освободят лесно и удобно от ненужните им вещи. По този начин ще се ограничи практиката те да бъдат оставяни на площадките за смет.

Заявката за предаване и безплатно извозване на стари мебели може да направите на платформата https://www.greencity.bg/ или на телефони 0888 232 056 и 0888 457 020 – ОП „Чистота Еко“.

Важно е ползвателите на услугата да знаят, че в Центъра не се приемат матраци или други текстилни материали, които са били част от мебели.

Специализираната платформа https://www.greencity.bg/ представлява пътеводител в сферата на разделното събиране на отпадъци. В нея ще откриете полезна информация като: интерактивна карта на видовете контейнери; информация за видовете отпадъци; данни, които показват в реално време количеството предадени отпадъци в мобилните центрове за разделно събиране; отговори на важни въпроси, свързани с видовете отпадъци.

Центърът за ремонт и повторна употреба на стари мебели е създаден по проект „Прилагане на модел за управление на едрогабаритни отпадъци от бита на територията на община Бургас“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация