Предна В момента Следва
LIL DURK ALL MY LIFE (FEAT. J. COLE)

Power news

Потушен е пожарът на кораба в пристанище - Бургас

Потушен е пожарът на кораба в пристанище - Бургас

 Потушен е пожарът, който пламна на кораб в Бургаския залив, чакащ на рейд да влезе в Пристанището, където да товари скрап. Пушекът беше забелязан от брега и два катера на Гранична полиция и Морска администрация незабавно отпътуваха към него.
Плавателният съд "Стиамар" плава под флага на Того. Все още не се знае каква е причината за дима, каза изпълнителният директор на Пристанище-Бургас Николай Тишев. Информация е подадена към всички институции, за да не се разрасне огънят.
Според ексклузивна информация за радио PowerFM, екипажът на кораба е от 9 души - сирийци. В момента са излезли на палубата, вижда се пушек, който продължава да се носи във въздуха.
От ОД на МВР-Бургас съобщиха, че около 14.46 ч. днес на телефон 112 е подаден сигналът за възникнал пожар в кораб „Стиамар”, плаващ под флага на Того, който е на рейд на първа котвена стоянка в бургаското пристанище.

Към мястото на инцидента се отправили два катера на Морска администрация, единия от които стартирал гасителните действия, а втория – „Спасител 4” със съдействието на катер на „Гранична полиция” започнал да сваля екипажа на кораба. На мястото на пожара е пристигнал и екип на „Спешна помощ”, в случай че някой от моряците има необходимост от медицинска намеса.
В 15.20 ч. днес е свикан морско аварийно-спасителния отряд под ръководството на кап. Живко Петров, който да координира действията по потушаване на огъня.
По предварителни данни кораб „Стиамар” е изчаквал на рейд, за да започне да товари скрап от бургаското пристанище.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация