Предна В момента Следва

Power news

Поставиха нови мобилни центрове за отпадъци в още няколко бургаски комплекса

Поставиха нови мобилни центрове за отпадъци в още няколко бургаски комплекса

9 са вече специалните мобилни центрове за разделното събиране на отпадъци в Община Бургас. Първите три мобилни пункта заработиха през октомври миналата година.

Два от новите центрове се намират в комплекс "Меден рудник" - по един на площадките до 128-ми и 427-ми блок. Пунктове за смет са поставени в комплекс "Изгрев" - между 90-и и 32-ри блок, в "Славейков" - до блок 12 и в "Зорница" - на площадката между 19-и и 20-и блок. Деветият мобилен център за смет ще бъде поставен до края на тази седмица в квартал "Сарафово".

Пунктовете работят от 09:30 до 18:00 часа в дните от седмицата без неделя и понеделник. В тях може са се предават почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство -  хартия, пластмаса, стъкло, метали, мазнини, електроуреди, батерии, акумулатори, опасни битови отпадъци, едрогабаритни отпадъци, стари автомобилни гуми, дрехи. Съоръженията са единственото подходящо място, където може да се изхвърлят безопасно лекарства с изтекъл срок на годност.

Предвижда се до есента да бъдат доставени нови 10 мобилни центъра за отпадъци. За да има възможност повече хора да се възползват от услугата, съоръженията ще бъдат местени периодично на различни точки в рамките на комплексите.

Изграждането на мобилните центрове е иновативен подход, който Община Бургас прилага в програмата си за управление на отпадъците. Станциите се обслужват от един оператор и могат да работят без външно захранване, тъй като са оборудвани със слънчеви батерии и акумулатори.Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация