Предна В момента Следва
LADY GAGA HOLD MY HAND (DANCE REMIX)

Power news

Поставиха нови мобилни центрове за отпадъци в още няколко бургаски комплекса

Поставиха нови мобилни центрове за отпадъци в още няколко бургаски комплекса

9 са вече специалните мобилни центрове за разделното събиране на отпадъци в Община Бургас. Първите три мобилни пункта заработиха през октомври миналата година.

Два от новите центрове се намират в комплекс "Меден рудник" - по един на площадките до 128-ми и 427-ми блок. Пунктове за смет са поставени в комплекс "Изгрев" - между 90-и и 32-ри блок, в "Славейков" - до блок 12 и в "Зорница" - на площадката между 19-и и 20-и блок. Деветият мобилен център за смет ще бъде поставен до края на тази седмица в квартал "Сарафово".

Пунктовете работят от 09:30 до 18:00 часа в дните от седмицата без неделя и понеделник. В тях може са се предават почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство -  хартия, пластмаса, стъкло, метали, мазнини, електроуреди, батерии, акумулатори, опасни битови отпадъци, едрогабаритни отпадъци, стари автомобилни гуми, дрехи. Съоръженията са единственото подходящо място, където може да се изхвърлят безопасно лекарства с изтекъл срок на годност.

Предвижда се до есента да бъдат доставени нови 10 мобилни центъра за отпадъци. За да има възможност повече хора да се възползват от услугата, съоръженията ще бъдат местени периодично на различни точки в рамките на комплексите.

Изграждането на мобилните центрове е иновативен подход, който Община Бургас прилага в програмата си за управление на отпадъците. Станциите се обслужват от един оператор и могат да работят без външно захранване, тъй като са оборудвани със слънчеви батерии и акумулатори.Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация