Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Полицаи демонстрираха умения пред ученици

Полицаи демонстрираха умения пред ученици

Полицаи демонстрираха своите умения пред учениците от училище СОУ „Петко Росен“ в ж.к. Меден рудник. Служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ към ОД на МВР-Бургас зарадваха децата по повод професионалния празник на българската полиция, който се отбелязва на 8 ноември. Мястото е избрано не случайно. Говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева обяснява пред Power FM - Бургас, че СОУ „Петко Росен” е  с най-дългогодишно партньорство с полицейските структури в сферата на превенцията с престъпността. Пред малчуганите, полицаите показаха различни оръжия и техники за задържане на престъпник с помощта на служебно куче. 

Зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт в община Бургас д-р Лорис Мануелян не пропусна повода, за да отбележи, че без полиция една държава няма как да съществува. „Важно е полицията да бъде добре организирана, да е подбрала най-подготвените специалисти, които да работят окрилени не само от любовта към родината и обществото, но и добре подготвени професионално. Точно такава полиция имаме ние в Бургас”, каза зам.-кметът. Той пожела на всички полицаи преди всичко здраве, вдъхновение в работата и архангел Михаил да ги закриля.

В СОУ „Петко Росен“ бе и директорът на ОД МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Той  сподели, че професията на полицая е най-благородната професия. „Защо избрахме в Меден рудник да представим една малка част от нашата работа? Защото това е най-младият и най-бързо развиващия се комплекс на Бургас. Това поколение, което предстои пред нас ще бъде поколението, което ще направи живота ни в страната по-добър. Трудът на полицаите обикновенно е малко забележим, но изключително полезен. Без сигурност, без стабилност, едно общество не може да се развива”, каза при откриването ст. комисар Калоян Калоянов.  

Директорът на ОД на МВР - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов раздаде на децата шапки и грамоти

В училището децата могат да се включат и в детско полицейско управление. Неговият директор Светлана Стоева разказа, че децата много харесват професията на служителите на реда. „Накараха децата да опознаят работата на полицая. Те и без това си я харесват. Но сега разбраха, че е отговорна, че трябва много да знаят и да учат. И с огромно желание посещават всички занятия на детското полицейско управление, които се провеждат заедно с българския червен кръст.

Пред микрофона на Power FM една млада дама споделя, че иска да стане полицай.  Госпожицата е категорична, че жените не са по-слаби от момчетата, като е нужно само техника. Едно от момчетата, част от детското полицейско управление, разказа, че се е записало, за да се научи да защитава държавата. То споделя със съжаление, че е още малък, за да гони лошите в Меден рудник. Някой от децата казват, че преди да се запишат в детската полиция, не са познавали толкова добре дейността на полицията.

Информация и снимки: Силвия СапуноваPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация