Предна В момента Следва
MADISON MARS NEW VIBE WHO DIS (FEAT. LITTLE LEAGUE)

Power news

Полицаи демонстрираха умения пред ученици

Полицаи демонстрираха умения пред ученици

Полицаи демонстрираха своите умения пред учениците от училище СОУ „Петко Росен“ в ж.к. Меден рудник. Служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ към ОД на МВР-Бургас зарадваха децата по повод професионалния празник на българската полиция, който се отбелязва на 8 ноември. Мястото е избрано не случайно. Говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева обяснява пред Power FM - Бургас, че СОУ „Петко Росен” е  с най-дългогодишно партньорство с полицейските структури в сферата на превенцията с престъпността. Пред малчуганите, полицаите показаха различни оръжия и техники за задържане на престъпник с помощта на служебно куче. 

Зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт в община Бургас д-р Лорис Мануелян не пропусна повода, за да отбележи, че без полиция една държава няма как да съществува. „Важно е полицията да бъде добре организирана, да е подбрала най-подготвените специалисти, които да работят окрилени не само от любовта към родината и обществото, но и добре подготвени професионално. Точно такава полиция имаме ние в Бургас”, каза зам.-кметът. Той пожела на всички полицаи преди всичко здраве, вдъхновение в работата и архангел Михаил да ги закриля.

В СОУ „Петко Росен“ бе и директорът на ОД МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Той  сподели, че професията на полицая е най-благородната професия. „Защо избрахме в Меден рудник да представим една малка част от нашата работа? Защото това е най-младият и най-бързо развиващия се комплекс на Бургас. Това поколение, което предстои пред нас ще бъде поколението, което ще направи живота ни в страната по-добър. Трудът на полицаите обикновенно е малко забележим, но изключително полезен. Без сигурност, без стабилност, едно общество не може да се развива”, каза при откриването ст. комисар Калоян Калоянов.  

Директорът на ОД на МВР - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов раздаде на децата шапки и грамоти

В училището децата могат да се включат и в детско полицейско управление. Неговият директор Светлана Стоева разказа, че децата много харесват професията на служителите на реда. „Накараха децата да опознаят работата на полицая. Те и без това си я харесват. Но сега разбраха, че е отговорна, че трябва много да знаят и да учат. И с огромно желание посещават всички занятия на детското полицейско управление, които се провеждат заедно с българския червен кръст.

Пред микрофона на Power FM една млада дама споделя, че иска да стане полицай.  Госпожицата е категорична, че жените не са по-слаби от момчетата, като е нужно само техника. Едно от момчетата, част от детското полицейско управление, разказа, че се е записало, за да се научи да защитава държавата. То споделя със съжаление, че е още малък, за да гони лошите в Меден рудник. Някой от децата казват, че преди да се запишат в детската полиция, не са познавали толкова добре дейността на полицията.

Информация и снимки: Силвия СапуноваPower TOP 30

 • 1
  INNA, SEAN PAUL
  UP
 • 2
  BBNO$
  EDAMAME
 • 3
  DOJA CAT
  WOMAN
 • 4
  ADELE
  EASY ON ME
 • 5
  TOPIC
  MY HEART GOES
Цялата класация