Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Покритият басейн в “Меден рудник” готов наесен

Покритият басейн в “Меден рудник” готов наесен

Още тази есен привържениците на плувните спортове и жителите на най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“ ще могат да използват пълноценно новия покрит басейн.
Мащабният проект се реализира на площ от 1,800 60 кв. метра в средата на урбанизираната територия, до бившия РУМ „Резвая“. Мястото е централно и улеснява достъпа на всички желаещи да го ползват.


Строителството на спортното съоръжение навлезе във финална фаза. То включва два басейна с трибуни. Единият е с размер 12,50 х 25,00 м. и дълбочина 1,80-2,00 м., с вертикална система на филтрация, компесаторен резервоар, озонираща система за пречистване на водата. Предвидено е спортно оборудване според изискванията на Българската федерация по плуване, което включва - разделителни коридори, стартови блокчета, обозначителна система за плуване /гръб/ и фалстарт, метални стълбички, 2 вратички за водна топка.

Вторият е малък учебен басейн с размери 10 х10 м. и дълбочина 0,80-1,20 м., с вертикална система на филтрация, компесаторен резервоар, озонираща система за пречистване на водата.

В обслужващата част на сградата на нивото на басейните са разположени кабинети за треньори, стая за спасител-инструктор, съблекални, умивални, санитарни възли, душове, септични вани за крака, лекарски кабинет със самостоятелен санитарен възел.


До входното предверие са разположени помещения за каса, гардероб и тоалетни за посетителите. Подът около басейна се изпълнява от гранитогрес - матиран, за да се избегне плъзгане. Трибуните са за 300 зрители и са разделени на 4 секции по 8 реда, с удобни пластмасови седалки.
Проектът е финансиран изцяло със средства на Община Бургас. Общата му стойност е 1 843 904 лв.

Като следващ етап е предвидено около плувния комплекс да бъдат изградени паркинг, спортни игрища за футбол, баскетбол и волейбол.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация