Предна В момента Следва
120 MIN METROPOLIS PART 2

Power news

Показват „Зелена книга“

Показват „Зелена книга“

През 2018 година Бургас бе единственият български град, който взе участие в първото предизвикателство на Европейската Комисия за социално колоездене - "Social Biking Challenge", което се проведе по време на Европейската седмица на мобилността. Oрганизатор на кампанията бе Областен информационен център - Бургас.

 В рамките на 3 седмици бургазлии и гости на града имаха възможност, докато карат своите велосипеди, активно да се включат в призива за алтернативно придвижване из града и неговите околности. Интересът към инициативата бе голям, като в нея се включиха над 100 участника. Всеки S-biker трябваше да активира приложението BikePrints (чрез бутона Start BikePrinting) всеки път, когато стартира по своя маршрут. Приложението записва движението на велосипедиста и превръща изминатите километри в точки по формулата 1 км = 1 точка.

В рамките на обявения период  от 21 дни най-много километри навъртя Николай Янчев - общо 341, което му донесе и първата награда в надпреварата. Още 30 от участнииците си тръгнаха с награди от предизвикателството, като общият брой на изминатите километри на всички участници от Бургас ще стане известен съвсем скоро и ще бъде публикуван на страницата на Комисията.

От Европейската Комисия благодариха на ОИЦ за усилията и отправиха покана за участие в тазгодишната надпревара, която ще се проведе през септември/октомври 2019 година във времето на Европейската седмица на мобилността.  Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация