Предна В момента Следва
LIAM PAYNE STACK IT UP (FEAT. BOOGIE WIT DA HOODIE)

Power news

Подписваме споразумение за жп връзка Китай - Бургас - Европа през март

Подписваме споразумение за жп връзка Китай - Бургас - Европа през март

Споразумение за бърза жп връзка от Китай през Бургас, която да обслужва цяла Европа предстои да бъде подписано следващия месец. Това обяви кметът  Димитър Николов след среща с китайска правителствена делегация, водена от заместник-председателя на Националната комисия за сътрудничество и реформи на Китай министър Нинг Дзиджъ.

Идеята е чрез жп връзката да се осигури максимално кратък срок за доставка на контейнерни товари от Китай за Европа и по-качествена логистична схема, разясни кметът Николов.

Градоначалникът е категоричен, че това ще превърне в ключов в тази логистика и с оглед на това той призова чуждите предприемачи да инвестират сериозно в Бургас.

Китайска делегация е проявила интерес и към контейнерите превози и условията за изграждане на магистралната връзка Бургас - Варна, стана ясно по-късно на брифинг, който дадоха министърът на транспорта и информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, кметът Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

Китайската делегация разгледа и БМФ "Порт - Бургас" и "Bulgaria West" , където бяха представени техническите параметри на пристанищните съоръжения.Power TOP 30

 • 1
  JASON DERULO
  SAVAGE LOVE
 • 2
  PEDRO CAPO
  BUENA SUERTE
 • 3
  CONKARAH
  BANANA
 • 4
  MASTER KG
  JERUSALEMA
 • 5
  DIPLO
  ON MY MIND
Цялата класация