Предна В момента Следва
120 MIN METROPOLIS PART 1

Power news

Подобряват условията за хранене и менюто в ученическите столове

Подобряват условията за хранене и менюто в ученическите столове

Остарялата и изключително амортизирана материална база на училищните столове остава в историята, заедно с непривлекателната за учениците среда и липса на разнообразие в предлаганото меню. Община Бургас обявява публичен конкурс за отдаване под наем на помещенията в учебните заведения и организиране на ученическо столово хранене за срок от 10 години.

По инициатива на кмета Димитър Николов стартира изпълнението на програмата, която цели  подобряване на условията за хранене и менюто в ученическите столове. Един от основните приоритети е да бъде максимално здравословно предлаганото меню и съобразено с деца с хранителни проблеми и алергии.

С предвидения дълъг срок на отдаване под наем ще се даде достатъчно време на наемателя да планира и възвърне своята инвестиция.

 Друг нов и важен момент е групирането на обектите в осем лота. Ще може да се кандидатства за един, два, три и повече от тях, но договор ще се сключва най-много за два. Във всеки от лотовете са включени по няколко обекта.

Комбинирането на обектите е замислено така, че да не са много отдалечени един от друг и във всеки лот да има поне едно училище с кухня. Тя ще може да се ползва за база, в която се приготвя храната за всички обекти в групата, тоест навсякъде да се предлага прясна и топла храна.

Вече е променено менюто на най-малките, като се търси максимална близост с висшите здравословни стандарти. От началото на годината тече поетапно зареждане на детските градини с нови кухненски уреди.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация