Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

По-малко бездомни кучета в Бургас, но повече безстопанствени котки

По-малко бездомни кучета в Бургас, но повече безстопанствени котки

Статистиката за миналата година показва, че популацията на бездомните кучета в Бургас е сведена до възможния минимум. Общо уловени и кастрирани през периода са само 269 животни. Радостен е фактът, че повече от половината са осиновени от състрадателни хора - 165. Наред с усилията на Общината, тази съпричастност на бургазлии е другата причина за регистрирания сериозен напредък. Освен това, изпратените от граждани сигнали много помагат за локализирането и залавянето на бездомните кучета.

За поредна година се отчита масовото присъствие на котки из целия град. Основна причина е именно отсъствието на кучетата, които са им конкуренти за изхвърлените в казаните хранителни отпадъци. С този проблем Общината се бори по два начина. Единият е задължителното ловене и кастриране - по статистика миналата година през тази процедура са минали  1769 котки. Другият начин е въвеждането в употреба на съдове за отпадъци, до които кучета, котки и гларуси нямат достъп. На много места в града вече има такива, които хората отварят с механичен педал, а вече са факт и първите подземни контейнери в Бургас, монтирани на ул. "Сливница" и ул. "Александър Батенберг".

Община Бургас поддържа и непрекъснато актуализира интернет страница на Приюта за безстопанствени животни. Чрез нея се търсят осиновители, дава се информация за провеждани кампании и полезни съвети за домашните любимци.

Източник: Община БургасPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация