Предна В момента Следва
LP ONE LAST TIME (DJ PANTELIS REMIX)

Power news

Писмо до АПИ изпрати Община Бургас

Писмо до АПИ изпрати Община Бургас

   Кметът на Бургас Димитър Николов изпрати днес поредно писмо до държавната Агенция "Пътна инфраструктура", в което отново алармира за некачествения ремонт на надлез "Владимир Павлов".

   Само три години след като мостът бе изцяло ремонтиран, по настилката му се наблюдават периодични дефекти, което създава риск за безопасността на движението. Агенцията вече няколко пъти изпраща в пик сезона ремонтни екипи, които извършват кърпежи, но те са с краткотраен ефект и създават предпоставки за катастрофи.

   Надлезът е част от държавната инфраструктура и за поддръжката му отговаря АПИ, която е избрала и фирмата - изпълнител на ремонта.

   В Община Бургас има десетки жалби на граждани заради ремонтите, извършващите се в пика на летния сезон, които не само блокират движението, но са и изключително неефективни. Във вторник там отново стана тежка катастрофа, при която една жена беше ранена.

   В писмото до АПИ Николов настоява, държавата да изпрати комисия в най-кратки срокове, която да извърши конструктивен оглед, както и лабораторни изследвания на качеството на асфалта и фугите, и да предложи спешен план за трайно решение на проблема. Община Бургас ще съдейства на АПИ да потърси съдебна отговорност от фирмата - изпълнител, тъй като до момента в ремонта на надлеза са изсипани над 2 600 000 държавни средства.Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация